NRK Meny
Normal

Diktaturet (1:8)

Uke 35 NRK1 mandag 24. august kl. 22.30

Leo Ajkic sperrer åtte unge mennesker inne for å lære dem om demokrati i ny realitysatsing på NRK1. Velkommen til «Diktaturet».

Diktaturet-premiere

Her er gjengen som skal få prøve seg som borgere i «Diktaturet». Bak f.v.: Kent Johansen, Mia Valentina Bergskaug Zapata, Hege Skarrud, August Tekrø, Jamila Luwagga og Maria Bringsjord. Foran f.v.: Arslan Ali Iqbal og Joachim Haraldsen.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

Serien er et sosialt eksperiment hvor formålet er å få norsk ungdom til å sette pris på stemmeretten sin, og bruke den i årets kommunevalg.

Vi møter åtte mennesker med helt ulik bakgrunn. Isolert på et ukjent sted må de leve i et diktatur med strenge matrasjoner og portforbud, uten tilgang på naturlig lys, og med uforutsigbare ordrer fra et usynlig regime.

I løpet av dagene som kommer, får deltakerne virkelig kjenne på kroppen hvordan det er å bli fratatt goder og rettigheter som de ellers tar for gitt.

Leo Ajkic i Diktaturet

Leo Ajkic leder deltakerne gjennom åtte dager i et fiktivt diktatur.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

Et vanskelig valg

I første episode blir diktaturets borgere stilt overfor sin første oppgave, nemlig å velge mellom ulike artikler de får lov å ha med seg under oppholdet. Diskusjonen hetes opp når de skal velge mellom blant annet sjampo og balsam, sminke, kortstokk, bok og dorull. Men de kan kun velge fem av tingene.

Valget de ender med skal vise seg å få uante konsekvenser for dem alle.

Stue

Den røde lampen signaliserer portforbud i 'Diktaturet'.

Foto: Ksenia Novikova/NRK

Episode 2 sendes på NRK1 onsdag 26. august kl. 22.30.