Det store spranget (4:8)

Uke 37 NRK1 fredag 16. september kl. 19.55

Fedre i stram triktot får boltre seg på hesteryggen i den fjerde episoden av "Det store spranget". Temaet er voltige, som er en blanding av turn og dans på hest i bevegelse.

Det store spranget

Espen Winther turner på Trappa mens Helene er longør.

Foto: Hans-Olav Forsang

- En fin måte å få vist fram kroppen og alle dens små detaljer på, konstaterer Einar etter å ha tatt den tettsittende drakten nærmere i øyesyn. Men den rosa trikoten slipper de å slåss om, for den har programleder Marco Elsafadi fått æren av å ha på seg! Han skal demonstrere de ulike voltige-øvelsene for de fem deltakerparene.

Nerver i helspenn

I voltige beveger hesten seg i en sirkel (volte) mens den blir ledet i en lang line av en såkalt longør. Rollen som longør er det jentene som skal utføre mens fedrene utfolder seg på hesten. Det er første gang jentene tar direkte del i konkurransen, og nervene er i helspenn hos flere.

I dag skal fem lag bli til fire, og det gjelder å holde tunga rett i munnen for å slippe å dra hjem til Norge.

Om serien

Seks hestejenter i alderen 16-26 år skal lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet sitt på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

Sammen drar de til hestelegenden Don Alfonsos gård i Jerez, Andalucia. Her skal de kjempe om å bli best til hest. Hvordan blir det for døtrene å dele sin kunnskap med far? Og hvordan takler fedrene at rollene snus på hodet, og døtrene blir deres læremestre?

Gjennom ni konkurranser skal fedrene utfordres i ulike hestedisipliner. En etter en må parene reise hjem, til det til slutt kåres én vinner. Hvilken datter vil lede sin far til seier?

Les mer om "Det store spranget".