Det store spranget (3:8)

Uke 36 NRK1 fredag 9. september kl. 19.55

Tillitstrening med hest er avgjørende for å lykkes som rytter. Hvordan skal fedrene samarbeide med hesten og få den til å stole på seg?

Det store spranget

Tillit mellom hest og fører settes på prøve i tredje episode av 'Det store spranget'. Her Kjell og Rapido.

Foto: Hans Olav Forsang

Hestenes rygger og fedrenes rumper skal få hvile seg i den tredje episoden av «Det store spranget». Nå er det lederevne og tillit mellom hest og menneske som skal settes på prøve.

I mange tusen år har hesten vært prisgitt menneskets ledelse - i krig og fred, i arbeid og rekreasjon. Men fortsatt er hesten et byttedyr som instinktivt vil beskytte seg mot farer ved å flykte. Det er derfor krevende å håndtere hesten gjennom øvelser som den oppfatter som farlige.

Farlige hindre

I konkurransen skal fedrene lede hestene gjennom ulike hindre. Noen tar øvelsene på strak arm, mens andre strever med å vinne hestens tillit.

Dyrlege Einar oppdager en skade på hesten sin, Pajarito. Vil han og Hedda bli nødt til å bytte hest, og miste lagkameraten som de har blitt så knyttet til?

Ingen må reise hjem i dagens episode, men vinneren av konkurransen får en times trening med selveste Don Alfonso - en av verdens beste hestetrenere.

Det store spranget

Jentene følger med mens fedrene leder hestene gjennom 'farlige' hindre. F.v. hestecoach Camilla, Helene, Elise, Hedda, Amanda og Marit.

Foto: Hans Olav Forsang

Om serien

Seks hestejenter i alderen 16-26 år skal lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet sitt på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

Sammen drar de til hestelegenden Don Alfonsos gård i Jerez, Andalucia. Her skal de kjempe om å bli best til hest. Hvordan blir det for døtrene å dele sin kunnskap med far? Og hvordan takler fedrene at rollene snus på hodet, og døtrene blir deres læremestre?

Gjennom ni konkurranser skal fedrene utfordres i ulike hestedisipliner. En etter en må parene reise hjem, til det til slutt kåres én vinner. Hvilken datter vil lede sin far til seier?

Les mer om "Det store spranget".