NRK Meny
Normal

David Attenboroughs drømmereise - Premiere!

Uke 18 NRK1 søndag 8. mai kl 20.05

Great Barrier Reef er verdens største korallrev. David Attenborough dro dit i 1957, og nesten 60 år senere vender han tilbake. Er dette undervannsparadiset fremdeles like fargesprakende, vakkert og dyrerikt, eller er klimaendringene i ferd med å ødelegge også her?

David Attenboroughs drømmereise

David Attenboroughs drømmereise

Foto: E-ONE Entertainment

"Det finnes ingen like i naturens verden", sa Attenborough den gangen han dykket i det berømte korallrevet utenfor nordkysten av Queensland i Australia. Den berømte programlederen, som fyller 90 år i dag, vender nå tilbake. Denne gangen har han med seg hypermoderne teknisk utstyr, inkludert et helikopter, som er med på å gi oss et helt unikt bilde av revet. Ikke minst får vi se bilder fra de mest utilgjengelige stedene hvor ingen før har vært.

Korallrevet huser noen av verdens mest fascinerende dyr, som Attenborough introduserer oss for. Vi opplever kjemperokker, haier og hvaler.

David Attenboroughs drømereise

Få ting er vakrere en korallene i Great Barrier Reef.

Foto: E-ONE Entertainment

Men revet er truet av klimaendringene; nesten halvparten av korallene er borte siden Attenborough var der første gang.

Er det mulig å redde Great Barrier Reef? Attenborough oppsøker forskningsstasjoner der forskerteam prøver å stoppe den triste utviklingen. Og med sitt avanserte tekniske utstyr hjelper han dem med å hente opp koraller fra det aller dypeste. Kanskje kan disse korallene hjelpe forskerne til å bedre forstå hva som skjer med dette naturens under.

Serien er i fire deler.