NRK Meny
Normal

Datoen, sesong 2 (2:6)

Uke 2 NRK1 onsdag 13. januar kl 21.35

Kari Hansen Ødegaard, Alf Håkon Bjørnsen og Anne B. Ragde er født på nøyaktig samme dag: 3. desember 1957. De har tre helt ulike historier, men med ett fellestrekk: De skal alle tre vokse opp under enkle kår og må tidlig lære seg å ta ansvar for seg selv.

Datoen 2

Anne B. Ragde hadde en fattig oppvekst i Trondheim, med en mor som inspirerte henne til å skrive.

Foto: Monster AS

Anne B. Ragde tar oss tilbake til en fattig oppvekst i Trondheim der hun som barn må pante flasker for å hjelpe familien til å få penger. Hun forteller om en veldig sterk alenemor som inspirerer henne til å skrive, og om den lange veien frem til gjennombruddet med Berlinerpoplene.

Kari Hansen Ødegaard blir gravid bare fjorten år gammel. Hun slutter på skolen og må legge sine egne drømmer til side for å ta ansvar for sønnen sin.

Datoen, sesong 2 (2:6) DATOEN - SESONG 2

Kari Hansen Ødegaards barndom tar en brå slutt når hun blir gravid som 14-åring.

Foto: Monster AS

Alf Håkon Bjørnsen kommer aldri til å glemme den dagen moren må reise til sjøs for å brødfø familien. Som voksen skal Alf Håkon selv havne i økonomisk krise og må kjempe for at familien skal klare seg.

Om serien

Tre mennesker født på nøyaktig samme dag. De er født inn i samme land og i samme tid. Likevel skal livene deres ta helt ulike retninger. Det er tre livsløp som flettes sammen av små og store historiske hendelser. Kanskje kan disse tre menneskenes liv fortelle noe om oss alle? Om landet vårt? Om hvem vi var og hvem vi ble?