Datoen (6:6)

Uke 41 NRK1 søndag 11. oktober kl 20.10

5 desember 1943 blir Eva Gro Farseth, Ellen Bye og Hulda Brende født. Disse tre tar oss med på en personlig reise tilbake i tid, og forteller om hendelser som har formet dem gjennom livet.

Datoen (6:6)

Eva Joly, født Eva Gro Farseth, er en av tre personer vi møter i sjette episode av 'Datoen'.

Foto: Monster / NRK

Eva Gro Farseth (Eva Joly) forteller om en oppvekst i et enkelt arbeiderstrøk på Grünerløkka i Oslo. Ung og naiv reiser hun til Paris som au- pair, og møter et nådeløst klassesamfunn. Dette blir starten på en livslang kamp for rettferdighet, en kamp som skal sette både henne selv og familien hennes i livsfare.

Ellen Bye vokser vokser opp med døden rundt seg. Hjemme driver foreldrene et begravelsesbyrå. Døden er en naturlig del av hverdagen, men da Ellen selv mister den som står henne nærmest, er hun ikke forberedt.

Som attenåring er Hulda Brende på ferie i Florø. Det er dans på lokalet, og på scenen får hun øye på ham som skal bli hennes livs kjærlighet. Det blir bryllup og to barn, og Hulda og Øyvind tror knapt det går an å være så lykkelige. Men med tiden forandrer livet seg, og Hulda blir stilt ovenfor sitt livs vanskeligste valg.

Om serien:

Tre mennesker født på nøyaktig samme dag. De er født inn i samme land og i samme tid, men livene deres skal ta ulike retninger. Tre livsløp flettes sammen av store og små historiske hendelser. Kanskje kan disse tre menneskenes liv fortelle noe om oss alle? Om landet vårt?