Normal

Datoen (5:6)

Uke 40 NRK1 søndag 4. oktober kl 20.10

14 desember 1936 blir Arve Tellefsen, Grete Nystad og Aud Toften født. Verden er i enorm forandring, og andre verdenskrig vil få innvirkning på livene deres.

Datoen (5:6)

Arve Tellefsen ble født 14. desember 1936.

Foto: Monster AS / NRK

Arve Tellefsen vokser opp under fattige kår i et av Trondheims arbeiderstrøk. Storesøster Karis plutselige død vil forfølge ham resten av livet. For en av våre mest kjente og kjære fiolinister, vil veien mot suksess preges av pengemangel, ensomhet og sceneskrekk.

Grete Nystad vokser opp på Helgelandskysten. Som barn skal hun være vitne til den brutale behandlingen av de såkalte tyskertøsene.

For Aud Toften, som er født på et lite fiskevær i Lofoten, skal en dramatisk hendelse under krigen gjøre henne morløs i en alder av fire år. Hun skal senere bli en sterk kvinne som baner vei for andre.

Om serien:

Tre mennesker født på nøyaktig samme dag. De er født inn i samme land og i samme tid, men livene deres skal ta ulike retninger. Tre livsløp flettes sammen av store og små historiske hendelser. Kanskje kan disse tre menneskenes liv fortelle noe om oss alle? Om landet vårt?