Da vinden snudde

Uke 41 NRK1 og NRK TV lørdag 13. oktober kl. 22.05

Fallskjermhopp nummer 260 blir skjebnesvangert for den unge og aktive Dennis Kakis. Et plutselig vindkast fører til at den erfarne fallskjermhopperen mister kontrollen og knuser deler av ryggen under landing. Men Dennis nekter å akseptere et liv som lam og velger i stedet å dokumentere den lange og smertefulle veien tilbake til å kunne gå igjen.

Dennis Kakis

Fallskjermhopperen Dennis Kakis dokumenterer kampen mot målet om å hoppe i fallskjerm igjen, etter å ha blitt lam i en hoppulykke i 2015.

Foto: Stian Andersen / NRK/Klikkmonster

Dennis Kakis ble erklært lam fra livet og ned etter fallskjermulykken i 2015, men bestemte seg umiddelbart for at han skulle komme seg på beina igjen.

Gjennom tre år dokumenterer han reisen sin tilbake til det han opplever som selve meningen med livet.

I denne dokumentaren følger vi Dennis nært gjennom hans egne filmopptak og blir med på hans opplevelse av å gå gjennom en knalltung rehabiliteringsprosess.

Dennis går gjennom nedturer og oppturer, møter på mange øyeblikk av sterk frustrasjon, men utstyrt med kreativitet og pågangsmot møter han utfordringene med ukuelig optimisme.

Den tidligere så aktive fallskjermhopperen må ta opp kampen både med seg selv og omgivelsene når han i utgangspunktet blir fortalt at han aldri skal få gå igjen. Men Dennis gir aldri opp; han kjemper seg tilbake mot målet - å en gang kunne hoppe i fallskjerm igjen.