Da KORK kom til bygda (2:5)

Uke 48 NRK1 lørdag 29. november kl. 19.55

Lørdag kveld setter Linn Skåber Modum på hodet. Hun får folk i bygdene Åmot, Geithus og Vikersund med seg i en ellevill dugnad for å lage tidenes konsert med KORK.

Da KORK kom til bygda (2:5)

Linn Skåber i skøytepositur, for anledningen kledd som Sonja Henie.

Foto: Nils J. Maudal

Da KORK kom til bygda er en musikalsk underholdningsserie i fem deler. Ingrid Gjessing Linhave, Linn Skåber, Leo Ajkic, Anne Rimmen og Hans Olav Brenner reiser land og strand rundt for å lage musikalsk bygdefest. På en knapp uke skal hver av dem få en gigantisk konsert opp og stå. Målet er å få tre lokale talenter til å skinne sammen med Kringkastingsorkestret.

Spillemenn på Modum

88 år gamle Lars Bottolfs har viet hele livet sitt til musikk. I alle år har han båret på en hemmelig drøm om å spille med Kringkastingsorkestret. Nå skal det endelig skje med hele bygda som heiagjeng.

Da KORK kom til bygda (2:5)

Lars Bottolfs har spilt i orkester i 75 år.

Foto: NRK / NRK

Innerst i en låve blant hester og esler finner Linn øvingslokalet til et band som spiller irsk musikk. Killieburne Brae har seks dager på seg til å lære seg en utfordrende irsk medley. Problemet er bare at de ikke kan noter.

Da KORK kom til bygda (2:5)

Linn Skåber sammen med gutta i Killieburne Brae. Bak fra venstre: Petter Fuhre, Kjell Otto Bøyeie, Oskar Fidjestøl, Bjørn Tore Roksvåg og Ragnar Moen. Foran: Audun Eken og Linn Skåber.

Foto: NRK

Og sist, men ikke mist, utfordrer Linn Skåber den lokale trubaduren Erland Evjen til å framføre en av sine egne låter sammen med KORK. Til nå har scenen hans vært det lokale grendehuset. På en knapp uke skal han ved hjelp av en mentor i KORK få mot og stemme til å fylle en stor hall. Klarer han det?

Da KORK kom til bygda (2:5)

Erland Evjen spiller sin egen sang sammen med KORK.

Foto: Nils J.Maudal

Konserten fra Modum vises i sin helhet søndag 30. november kl. 23.15

I kveldens konsertprogram får vi se mer av Linn Skåbers rørende og morsomme møte med bygda. Et av høydepunktene er når hun fremfører en selvskrevet hyllest til Modum. Du får også treffe igjen de lokale stjernene Lars, Erland og Killieburne Brae. I tillegg briljerer Kringkastingsorkestret med flere musikalske perler.