Da KORK kom til bygda (1:5)

Uke 47 NRK1 lørdag 22. november kl. 19.55

Endelig er det klart for premiere på NRKs nye storsatsing! I denne musikalske underholdningsserien reiser fem programledere land og strand rundt for å lage musikalsk bygdefest. Med seg på bygdetur har de "hele landets orkester", KORK.

Da KORK kom til bygda

Hans Olav Brenner, Anne Rimmen, Linn Skåber, Ingrid Gjessing Linhave og Leo Ajkic er programledere.

Foto: Julia Naglestad / NRK

På en knapp uke skal hver av programlederne få en gigantisk konsert opp og stå.

Sammen med musikalske mentorer fra KORK bretter de opp ermene med ett mål for øye, å få tre lokale utøvere til å skinne på scenen sammen med hele Kringkastingsorkestret. Her skal hverdagsmenneskets drømmer gå i oppfyllelse.

Ingrid Gjessing Linhave reiser til Ulstein og Ørsta, Linn Skåber til Modum, Leo Ajkic til Dalane, Anne Rimmen til Bardu og Hans Olav Brenner til Kvam.

Men klarer talentene presset, vil bygdene hjelpe til og kan den slitte gymsalen gjøres om til en storslått konsertarena?

Store drømmer og sterke følelser på Sunnmøre

Da KORK kom til bygda (1:5)

Ingrid Gjessing Linhave trommer sammen hele bygda for å få konserten opp å stå.

Foto: Marius Beck Dahle

I premieren i kveld inviterer Ingrid Gjessing Linhave til bygdefest i Ulsteinvik. Vi møter 8-åringen Eirik som drømmer om å dirigere et symfoniorkester, 20-år gamle Christoffer som har vært den eneste hip hoperen på Flø og 20 år gamle Bror som tidligere var punkrocker. Ved en tilfeldighet ble det oppdaget at han har et fantastisk operatalent.

Faren til Christoffer er 20-åringens største inspirasjon musikalsk, men han bor i USA og far og sønn har ikke sett hverandre på over 2 år. Nå vil Ingrid smugle faren til Norge, slik at han kan være æresgjest på den store konserten. Det er duket for sterke følelser.

Da KORK kom til bygda (1:5)

Far Mark Anthony Masters og sønn Christopher Roppen Masters har ikke sett hverandre på over to år.

Foto: Marius Beck Dahle
Da KORK kom til bygda (1:5)

Bror Magnus Tødenes omtales som et sjeldent operatalent.

Foto: Marius Beck Dahle
Da KORK kom til bygda (1:5)

Eirik Stave dirigerer KORK spille Edvard Griegs 'Norsk Dans'.

Foto: Marius Beck Dahle

Eiriks mentor er dirigenten Christian Eggen. Bratsjisten Jon Wien Sønstebø er mentor for Bror. Harpisten Sidsel Walstad hjelper Christoffer fram til målet.

Helaften med KORK

Festkonserten sendes i sin helhet på NRK1 senere samme kveld. Da får du blant annet oppleve Ingrid Gjessing Linhave som smektende jazzsangerinne. Kringkastingsorkestret briljerer med musikalske perler, og det blir gjensyn med Christoffer, Eirik og Bror.