Hopp til innhold
Info fra NRK

Stjernekamp (3:10) - country

Ti artister i Stjernekamp har blitt til ni, som nå blir utfordret i country. Gjestedommere denne uka er Idol-legenden Kurt Nilsen sammen med artist og programleder Malin Pettersen.

Stjernekamp 2020 - MGP

På MGP-sendingen forrige lørdag måtte Anita Hegerland forlate konkurransen. Nå er det klart for countrykveld.F.v. Myra, Kåre Magnus Bergh, Anita Hegerland, Hege Øversveen, Ingeborg Walther og Sandra Lyng.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Forrige lørdag var det Anita Hegerland som måtte forlate Stjernekamp etter å ha fått færrest stemmer av TV-seerne. De ni artistene som nå står igjen i konkurransen, må overbevise dommerpanelet og seerne med sine prestasjoner i countrysjangeren. Nok en artist må forlate Stjernekamp etter lørdagens sending.

Kveldens gjestedommere er Kurt Nilsen og Malin Pettersen.

Les om Stjernekamp 2020

Låtvalg

Her er låtene artistene skal synge denne kvelden.
Oppdatert med nummerert rekkefølge fredag ettermiddag.

  1. Ingeborg Walther: Here for the Party - Gretchen Wilson, 2004
  2. Alex Rosén: Sixteen Tons - Tennessee Ernie Ford, 1955 (originalversjon Merle Travis, 1947)
  3. Sandra Lyng: Jolene - Dolly Parton, 1973
  4. Knut Marius Djupvik: I Still Believe in You - Vince Gill, 1992
  5. Emil Solli-Tangen: Modern Day Bonnie and Clyde - Travis Tritt, 2002
  6. Hege Øversveen: You're Still The One - Shania Twain, 1998
  7. Vegard Bjørsmo: If It Hadn't Been for Love - The Steel Drivers, 2008
  8. Odd Einar: Tennessee Whiskey - Chris Stapleton, 2015 ((originalversjon George Johnes, 1983)
  9. Myra: Hurt - Johnny Cash, 2002 (originalversjon Nine Inch Nails, 1984)
Stjernekamp 2020 . country

Kurt Nilsen og Malin Pettersen sitter i dommerpanelet sammen med Mona B. Riise på countrykvelden i Stjernekamp.

Foto: NRK

Dommerpanelet

Kurt Nilsen har vært mentor for artistene under øving denne uka. Han ble kjent for det norske folk da han vant den første sesongen av «Idol» på TV 2 i 2003 og «World Idol» året etter. I 2008 gikk han fra Idol-Kurt til Country-Kurt med countryalbumet «Rise to the Occasion». Det inneholder blant annet en duett med legenden Willie Nelson, «Lost Highway».

I dommerpanelet er også Malin Pettersen med. Hun har en høy stjerne som artist innen country/bluegrass og vant Spellemannpris 2018 for albumet «References Pt. 1». Hun spiller også i bandet Lucky Lips. Hver søndag er hun programleder på NRK P13 i americana-programmet «Kåbbåy».

Sammen med Kurt og Malin møter vi Mona B. Riise, som er fast dommer i Stjernekamp.

Sendingen går lørdag 12. september kl. 19.50 direkte fra studio i Nydalen i Oslo.

Stjernekamp 2020

Kåre Magnus Bergh er programleder og Mona B. Riise er fast dommer hver uke.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50-21.30, med ca 120 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper)

Ved ønske om intervju med artister og/eller akkreditering i studio/presserom, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlige Helene Amlie (951 00 299) eller Andreas Blaauw-Hval (938 06 942).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (Tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Merk at det ved stort stemmetrykk kan skje at bekreftelse på avgitt stemmeblir forsinket eller uteblir. Det betyr ikke at din stemme ikke er kommet fram.

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.