NRK Meny
Normal

Club 7

UKE 25 NRK1 søndag 22.juni kl.22.35

Club 7 var motkulturens og hippiebevegelsens mest markante forum i Oslo fra 1960-tallet og drøyt 20 år fremover i tid. Ingen annen klubb i Oslo har hatt større kulturell innflytelse.

Club 7

Ingen annen klubb i Oslo har hatt større kulturell innflytelse enn Club 7.

Foto: Robert Meyer / Indie Film AS

Heller ingen annen klubb har vært en hetere, intellektuell smeltedigel eller en viktigere fanebærere for en ny livsstil med etterdønninger den dag i dag.


Da Club 7 stengte dørene for siste gang i 1985, mistet Oslo en kafé, et teater, en filmklubb, et filmverksted, et bibliotek, et galleri, en barnehage, et eldresenter, en debattarena og ikke minst en internasjonal scene for henholdsvis jazz, rock og visesang i ulike hybrider. Alle under samme tak.

Listen kunne vært lenger, mye lenger, i følge dokumentarskaperne Even G. Benestad og August B. Hanssen.

Sagnomsust

Generasjonen etter "klubbsjuerne" forsøker i denne dokumentaren å gjenskape mytene om det sagnomsuste utestedet. I sin levetid flyttet Club 7 fire ganger, og ulike «klubbsjuere» vil innbitt argumentere for hvilken periode som var den mest sentrale - avhengig av hvilken periode de var der selv.

For dokumentarskaperne er Club 7 et sted som representerte nytenkning. På Club 7 kunne man finne motet til å være individualist innenfor kollektive rammer, og de kulturelle impulsene var vidtrekkende.

Hanssen og Benestads dokumentar om Club 7 utforsker livsløpet og samtiden til stedet som er blitt beskrevet som 20 år med kontinuerlig improvisasjon.