NRK Meny
Normal

Claridges åpner dørene (1:3)

Uke 17 NRK1 onsdag 23. april kl. 19:45

For første gang åpner luksushotellet Claridges dørene for et dokumentarfilmteam, som får et eksklusivt innblikk i tradisjonene og utfordringene som preger den daglige driften.

Claridges åpner dørene

Diskret luksus er nøkkelordene for hvordan gjestene vartes opp på Claridges. En overnatting her kan fort koste det samme som en liten familiebil...

Foto: ITV

Det ærverdige London-hotellet Claridges har lang historie som «de kongeliges andre hjem». Hotellet ligger i Mayfair, og i over 200 år har det blitt frekventert av celebre og royale gjester, som trekkes mot hotellets diskrete luksus.

Claridges åpner dørene

Kongelige og andre celebre gjester flokker til Claridges, noe de har gjort i 200 år. Hva er hemmeligheten som får dem til å trives så godt på dette femstjerners hotellet?

Foto: ITV

Femstjerners service krever sitt, både for kongelige gjester fra fremmede land, for bookmakeren som har spist frokost ved hotellet hver dag i 40 år, og ikke minst for den firbente gjesten som tross sin korte levetid har hatt over 20 opphold på hotellet.

Første episode

Regissør Jane Treays har tilbragt et år i kulissene på Claridges, både blant ansatte og gjester. Noen av gjestene er svært bemidlede, og kan fort bruke summer tilsvarende en liten familiebil for en overnatting på Claridges.

Claridges åpner dørene

For første gang i historien slipper et TV-team inn bak kulissene på det fasjonable hotell Claridges i London.

Foto: ITV

I første episode følger vi stuepikene og hushjelpene som skal forvandle hele tredje etasje til et palass for en kongelig gjest som er ventet. Gjesten kan finne på å kansellere oppholdet like før ankomst. Vi får også bli med på Melchor-familiens årlige toukers besøk fra California. De har hatt oppholdet på Claridges som tradisjon i over 40 år, og har selvsagt sin personlige butler på hotellet.