Hopp til innhold
Info fra NRK

Chattes – nytt talkshow fra NRK P3

Uke 4 søndag 26. januar i NRK TV kl. 06.00 og på P3.no fra 10.00.

Høy temperatur, mye galgenhumor og politisk ukorrekthet er garantert når Faten inviterer unge gjester med sterke meninger inn i studio for å diskutere tabubelagte temaer i sitt nye talkshow Chattes.

Tariq Arshad (f.v.) Faten Mahdi Al-Hussaini og Hoda Abo Joaila er programledere i talkshowet «Chattes».

Tariq Arshad (f.v.) Faten Mahdi Al-Hussaini og Hoda Abo Joaila er programledere i talkshowet «Chattes».

Foto: Kim Erlandsen / NRK

«Chattes» er et ungt, ærlig og uhøytidelig talkshow hvor unge gjester diskuterer tabubelagte og universelle påstander som ungdom er opptatt av.

– Vi kommer blant annet til å ta opp temaet sex og kropp. Og ja, vi kommer helt klart til å snakke om joumfruhinna, lover programleder Faten Mahdi Al-Hussaini.

Fatens trekløver

Faten er 25 år, har irakiske foreldre, og er fra Oslo. Hun er eldst av seks søstre, og elsker Eminem.

Hun har tidligere vært programleder for «Faten tar valget» opp mot valget i 2017, og i «Faten tar praten» hvor hun snakket om og med jenter med hijab.

Denne gangen tar Faten med seg to venner inn i studio som medprogramledere.

Hoda Abo Joaila er 21 og er en nær venninne av Faten. Foreldrene er fra Irak, og Hoda er vokst opp i Oslo. Hun jobber til daglig på H&M, er interessert i mote, er samfunnsengasjert.

Tariq Arshad er 25, og ble venn med Faten på videregående. Han har pakistansk familie, er vokst opp i Oslo og elsker å trene og reise. Han jobber i kriminalomsorgen med ungdom, med særlig fokus på negativ sosial kontroll.

Seerne styrer programmet

I «Chattes» er det målgruppa selv som sitter i førersetet med hånda på rattet.

Faten, Hoda og Tariq har sammen med mange andre ungdommer vært med på å utvikle «Chattes» for å finne ut hvilke temaer de er opptatt av, hvilke folk som bør være med og hva de egentlig vil se på TV.

Seerne kan også være med på å styre programmet underveis gjennom å kommentere eller stille spørsmål på instagramkontoen @chattes_p3, på NRK P3s Facebook-konto eller på p3.no/chattes.

Her får seerne også små videosnutter, høydepunkter og memes. I tillegg får Faten snakke rett fra levra i den faste posten «Fatens Ytringer» hver onsdag i sendeperioden.

Faten Mahdi Al-Hussaini, programleder i talkshowet Chattes.

Faten Mahdi Al-Hussaini er tilbake som programleder i NRK med eget talkshow. Sist hun var på TV, fikk programmet «Faten tar praten» 6000 klager til K-rådet for å ha en programleder med hijab.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Nye stemmer

Faten håper at talkshowet kan løfte fram flere og yngre stemmer enn de som vanligvis kommer til orde i den offentlige debatten. Målet er å gi den neste generasjonen noen nye forbilder.

– Nå vil vi gi mikrofonen til de som vokser opp nå og gi dem et rom der de kan si hva de tenker uten å være redde for å si det de mener, sier den uredde programlederen.

Hun sier «Chattes» tar for seg fem tabubelagte temaer som ungdom er spesielt opptatt av gjennom fem søndager framover:

  • Likestilling – Søndag 26. januar
  • Rasisme – Søndag 2. februar
  • Sex – Søndag 9. februar
  • Psykisk helse – Søndag 16. februar
  • Homofili – Søndag 23. februar
Studiobilde fra Chattes.

I Chattes får paneldeltakerne snakke om det de er opptatt av på den måten de selv vil snakke om det. NRK P3 lover både provokasjon, moro og forsoning i programmet.

Foto: NRK