Informasjon fra NRK

Broen 4 (1:8) - sesongpremiere

Uke 1 NRK1 mandag 1. januar kl. 21.45

«Broen» er tilbake med en fjerde sesong. Men så er det slutt.

Bron IIII

PÅ BROEN FOR SISTE GANG: Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) og Saga Norén (Sofia Helin), i fjerde og siste sesong av Broen, som starter 1. januar 2018 på NRK1.

Foto: Karl Nordlund / DR

De to politietterforskerne, danske Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) og svenske Saga Norén (Sofia Helin), er tilbake i en fjerde sesong av den dansk-svenske krimiserien.

Ifølge produsenten er dette absolutt siste sesong .

Skandale knyttet til utvisningssak

Tredje sesong sluttet med at Saga Norén ble dømt for mordet på sin egen mor. Når fjerde sesong starter, har det gått noen år, og Saga sitter fremdeles inne.

En kvinne blir myrdet ved en broovergang mellom Danmark og Sverige. Det viser seg at offeret er Margrethe Thormod som er direktør for det danske utlendingsdirektoratet i København. Motivet finnes muligens i en skandale i forbindelse med en utvisningssak, som Margrethe var involvert i like før mordet.

Henrik Sabroe og hans danske kollega, Jonas Mandrup, begynner å utrede det makabre mordet. Han savner sin kollega og nære venn Saga Norén, som sitter i kvinnefengsel i Ystad.

BroenIIII

TREFFSIKKER: Den svenske politietterforskeren Saga Norén spilles av Sofia Helin. "Broen IIII" åpner med at hun sitter i fengsel, dømt for å ha drept sin egen mor.

Foto: Jens Juncker-Jensen © Filmlance/Nimbus

Henrik besøker henne ofte og ber henne om hjelp i saken om mordet på Margrethe Thormod. Saga avviser blankt å være behjelpelig i oppklaringen, da hun ikke lenger er politibetjent. Hun vil heller ikke hjelpe til i saken om Henriks to savnede barn, og han er i ferd med å gi opp.

Handler om identitet

I siste sesong av «Broen» utfordres både Saga og Henrik på et personlig plan. Deres noe spesielle relasjon settes hardt på prøve, og nok en gang vil hendelser fra fortiden dukke opp. Når serien ender, er ingen ting lenger det samme for dem to.

Fjerde sesong handler om identitet, og konkrete spørsmål om identitet blir blandet med de mer eksistensielle. Hvem er jeg?, hvem vil jeg være?, og hvordan oppfattes jeg av andre?, er spørsmål som blir stilt, og kanskje besvart.

En suksesshistorie

Utenfor Danmark og Sverige er «Broen» så langt solgt til og vist i 188 land. Serien er også produsert i to «remakes»; «The Tunnel», som finner sted mellom Storbritannia og Frankrike, og «The Bridge» som utspiller seg mellom USA og Mexico. En tredje «remake» er på veg: «Мост», som foregår i grenselandet mellom Russland og Estland.