NRK Meny
Normal

Broen 3 (1:10)

Uke 40 NRK1 mandag 28. september kl. 21.30

Etterforsker Saga Norén må igjen samarbeide med dansk politi når en kjent dansk feminist blir funnet myrdet i Sverige.

Broen

Saga Norén (Sofia Helin) må igjen etterforske et brutalt drap. Saken rammer også Saga personlig.

Foto: Baldur Bragason / Filmlance Int. / Nimbus Film

Saga arbeider som etterforsker i Malmø. Hun savner sin eneste venn Martin Rohde som nå soner en tiårig fengselsstraff. Saga er overbevist om at hun gjorde det eneste rette da hun anmeldte sin tidligere kollega, samtidig kan hun ikke omgås en som er dømt for mord.

Brutalt mord

Savnet etter Martin forsterkes når Saga får en ny sak. En kjent dansk kjønnsdebattant, og eier av Københavns første kjønnsnøytrale barnehage, blir funnet myrdet på en byggeplass i Malmø. Saga blir tvunget til å samarbeide med en ny dansk kollega, Hanne, som har vanskelig for å akseptere Saga for den hun er.

Etterforskerne ser at morderen har vært nøye med de estetiske detaljene. Morderen ville tydeligvis at liket skulle bli funnet, men hvorfor?

Broen

En kjent kjønnsdebattant og eier av Københavns første kjønnsnøytrale barnehage, blir funnet drept. Morderen har ønsket at liket skulle bli funnet, men hvorfor?

Foto: Carolina Romare / Filmlance Int. / Nimbus Film

Rammer Saga personlig

Drapet er det første i en lang rekke spektakulære mord. Saken rammer også Saga personlig. For første gang blir hun i tvil. Kan hun gjennomføre etterforskningen?

Tvilen forsterkes når de mørkeste hemmeligheter fra Sagas fortid melder seg. Hennes mamma dukker opp og ønsker gjenforening. Saga avviser henne, uvitende om de enorme konsekvenser det skal komme til å få.

BROEN III/BRON III

Saga må samarbeide med en ny dansk etterforsker, Hanne (Kirsten Olesen).

Foto: Carolina Romare / Filmlance Int. / Nimbus Film

I tillegg til selve kriminalsaken dreier den tredje sesongen av "Broen" seg også om familien som begrep og betydningen av det personlige ansvar.