Informasjon fra NRK

Kongen av Gulset – (1:6/7) – premiere!

Uke 8 NRK1 Torsdag 21. februar kl. 20.55 NRK TV

Med mål om å bli den råeste damemagneten, tøffest på fotballbanen og kulest på ungdomsskolen er veien til tronen lang. Bli kjent med «Kongen av Gulset»!

Kongen av Gulset - key bredde NRK TV

KONGEN AV GULSET: Abdi Karim Mohamed Sheikh (13 år) spiller Jonis Josef som ung. – Kan man le av ting sammen har man allerede bygget bro, sier serieskaper og standupkomiker Jonis Josef. Selv «voicer» han serien, med inspirasjon fra stand up-scenen.

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

I «Kongen av Gulset» tar stand-up-komiker Jonis Josef oss med tilbake til ungdomstiden sin på midten av 2000-tallet. I serien forteller han, med sin noe subjektive hukommelse, historier fra den gangen han og kompisgjengen vokste opp.

– Jeg har mange gode minner fra Gulset. Bydelen er for Skien det Holmlia er for Oslo. Alle byer har en sånn bydel, serien er en morsom skildring av det å vokse opp, sier serieskaper og manusforfatter, Jonis Josef til NRK.

Humor for å bygge broer

Med denne serien vil han fortelle historien om det å vokse opp som en minoritet i Norge, på en morsom måte.

– Jeg har så mange gode minner fra å vokse opp på Gulset, det er så mye humor i det. Vi var den fine gjengen. Mange av oss holder ennå sammen, sier han.

– Jeg tror humor bygger sterkere broer enn det å være blodseriøs og gå i dybden hver gang man skal fortelle om minoriteters oppvekst i Norge. Kan man le av ting sammen har man allerede bygget bro, sier han.

Hårete mål

Serien viser en ung Jonis Josef, med ungdomstidens kanskje mest hårete mål: Han skulle bli den råeste damemagneten, tøffest på fotballbanen, kulest på ungdomsskolen, ja rett og slett «Kongen av Gulset». Og innrømmer glatt at akkurat denne delen av serien innebærer mye riktighet.

– Alle ungdommer har vel disse målene til et visst punkt? Alle vil være spesielle: Den beste og kjekkeste. Livet er for meg en langsom realisering om at sånn blir det ikke, sier serieskaper Jonis Josef til NRK.

I serien viser det seg at veien til tronen er litt lengre enn først antatt.

Episode 1 : «Kongen, Kollmyr & klasseskille»

Ungdomsskolebarn

KLASSEINNDELING: Hvem skal hvor? Det er første dag på ungdomsskolen på Gulset. Bakre rekke fra venstre: Jibril Josef (Charky), Elsa Maria Pedro Flaen (Hibo), Mahdi Al-Ali (Mo). Foran fra venstre: Ahmed Moter (Mosti), Abdi Karim Mohamed Sheikh (Jonis).

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

Det er første dag på ungdomsskolen, og Jonis er klar for å starte kampen for å sitte på kongetronen på ungdomsskolen. Men ting skal fort vise seg å ikke gå helt hans vei, når bestekompisen Charky plutselig havner i «sosseklassa» sammen med den beryktede Kollmyrgjengen.

Episode 2: «Kampfiksing, korrupsjon & katastrofevalg»

Ung jente med masse 50-lapper, to unge gutter ser på henne

RIKKE DRIVER VALGKAMP: Marcus Johansson Tvedt (Preben), Emma Prebe Vistad, Ole Jakob Erikstad

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

Jonis og Charky har blitt uvenner, og når de begge vil stille til valg som elevrådets første svarte elevrådsleder blir det bråk. Begge går dog i Mugabes fotspor, inn i en verden av kampfiksing og korrupsjon, så utfallet blir et litt annet enn det de begge så for seg.

Episode 3: «Pene jenter, peacocking & pine»

Gutt holder om jente

DEN PENESTE JENTA: Emma Hauge Jakobsen som Kristine, Abdi Karim Mohamed Sheikh som Jonis.

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

Gutta på skolen har laget en liste over skolens peneste jenter, og som selvutnevnt konge må selvfølgelig Jonis bli sammen med den peneste jenta på skolen. Det er bare det at Charky var først ute med å kapre henne, så Jonis må pugge seg gjennom boka «The Game» for å prøve å få henne på kroken.

Episode 4: «Hjemmebrent, husfest & haram»

Flere unge mennesker i åpen dør. Med brannslukningsapparat.

GJENGEN FRA GULSET: Abdi Karim Mohamed Sheikh (Jonis), Ahmed Moter (Mosti), Elsa Maria Pedro Flaen (Hibo), Mahdi Al-Ali (Mo), Even Fjelle (Christian).

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

Hibo har fått seg type i tiende klasse, og med det får gjengen innpass på tiendeklassefest. De står overfor det store spørsmålet: Skal de begynne å drikke for å virke kule og gå inn i haram sammen, eller tør de stå imot?

Episode 5: «Beats, bad blood & bestiser»

Gutt med høretelefoner foran mikrofon

RAPPER BEATS: Abdi Karim Mohamed Sheikh som unge Jonis.

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

Det er tid for juleball på Gulset ungdomsskole, og i den anledning arrangeres det talentkonkurranse. Jonis får med seg byens beatmaster for å lage et rått diss-track mot Charky, men når talentkvelden kommer får Jonis kalde føtter. Skal han virkelig disse sin tidligere bestevenn for å bli kongen av ballet?

Episode 6: «Kongefall, kjærlighet & konsekvenser»

Ung mann med lue på fest

PÅ JULEBALL: Jonis Josef.

Foto: Torstein Østberg / Spark AS/NRK

Jonis må ta et viktig valg som kan få konsekvenser for vennskapet med Charky. Valget fører til at noen vender ham ryggen, mens resten av ballet hyller ham som den kongen han ønsker å være. Men – når han til slutt prøver å fikse vennskapet til Charky ender alt i grøfta.