Hopp til innhold
Info fra NRK

Bill Clinton - en nasjonal affære

Uke 34 NRK TV mandag 19. august og NRK2 tirsdag 20. august klokken 21:35.

I 1998 ble det kjent at USAs gifte president, Bill Clinton, hadde hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky ved ni anledninger mellom 1995 og 1997. Historien om den sjokkerende affæren er både spennende og provoserende, og er nå ute som TV-serie.

Bill Clinton - en nasjonal affære

ROMANSE: Bill Clinton og Monica Lewinsky.

Foto: A+E Networks / NRK

Mens Lewinsky i begynnelsen ikke ville nakke om affæren, nektet president Clinton for at den i det hele tatt var et faktum: «I did not have sexual relations with that woman». Det var først da den tidligere praktikanten (Lewinsky) i Det hvite hus sikret seg immunitet mot straffeforfølgelse, i bytte mot vitnemål, at sannheten så dagens lys.

Episode 1


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Skandalene følger Bill Clinton, helt inn i Det hvite hus. Og republikanerne bruker det mer enn gjerne mot ham. Amerikansk dokumentarserie (1:7)

Episode 2


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Clinton møter sterk motbør i Representantenes hus. Presidentvalget nærmer seg, og Monica Lewinsky overføres til Pentagon i det stille. Amerikansk dokumentarserie (2:7)

Episode 3


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Opptak av private samtaler mellom Lewinsky og en kollega blir lekket til republikanerne. Amerikansk dokumentarserie (3:7)

Episode 4


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Mindre enn en uke før Clinton skal vitne i Paula Jones-saken, avlytter FBI en samtale mellom Linda Tripp og Monica Lewinsky. Amerikansk dokumentarserie (4:7)

Episode 5


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Presset øker mot presidenten, som benekter å ha hatt et forhold til Monica Lewinsky. Amerikansk dokumentarserie (5:7)

Episode 6


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Republikanerne vil frigi «Starr-rapporten» før mellomvalget. Saftige detaljer fra rapporten blir mat for media. Amerikansk dokumentarserie (6:7)

Episode 7


Sex, løgn og lydbånd: den politiske thrilleren som satte Clintons presidentskap på spill. Presidenten risikerer å bli stilt for riksrett, men også republikanske politikere har sine svin på skogen. Amerikansk dokumentarserie (7:7)