NRK Meny
Normal

Big Bang (4:5)

Uke 16 NRK1 lørdag 18. april 19.55

Hvorfor er vi så besatt av alder? Er 50 det nye 30 og 60 det nye 40? spør programlederne Ingrid og Kåre Magnus, og mange av oss lurer på det samme.

Big Bang

Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh hjelper deg å få svar på alt du ikke visst at du lurte på – og litt til.

Foto: Stine Merethe Eid / Rubicon TV

Andre spørsmål i kveldens utgave av "Big Bang" er: Hva gjør folk for å reversere aldringsprosessen, og er det mulig? Hvor gammelt kan et menneske bli?

Ingrid besøker en langt over gjennomsnittet organisert dame, som gir gode råd om hvordan småbarnsfasen kan gli lettere. Programlederen besøker dessuten en voksen mann som bor hjemme hos mor, en såkalt "mambo."

Kåre Magnus tester ut en påstand fra "Askepotts tre nøtter" - er det mulig å slite ut tre par sko på en kveld?

Om serien

Visste du at menn som tar mye selfies kan ha psykopatiske trekk? At slanger kan dø av stress, at du kan bli mindre empatisk av botox eller at tog kan fly? Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh hjelper deg å få svar på alt du ikke visst at du lurte på – og litt til.

Gjennom fem programmer lokker Linhave og Berg fram forbløffende fakta fra sitt ekspertpanel. I tillegg begir de seg ut på egne små forskningsprosjekter, både i studio og felten.

Programlederne har med seg lege Stig W. Johannessen, sosialantropolog Tian Sørhaug, biolog Dag Hessen, kjernefysiker og blogger Sunniva Rose og historiker Marlen Ferrer, til å svare på at de de lurer på.