NRK Meny
Normal

Big Bang (3:5)

Uke 15 NRK1 lørdag 11. april kl. 19.55

Er smaken som baken? Er den medfødt eller tillært? Hvorfor smaker mat annerledes i fly? Hvem bestemmer hva vi skal like - og er det mulig å stå imot?

Big Bang

Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh

Foto: Stine Merethe Eid Stine Merethe Eid / NRK

Ingrid og Kåre Magnus drar på skitur som døv og blind, og Ingrid besøker Norges eget svar på Alexis i "Dynastiet". Illusjonisten Jon Ensor kommer til studio hvor han viser fram forbløffende triks, og avslører hvordan han manipulerer sansene.

Om serien

Visste du at menn som tar mye selfies kan ha psykopatiske trekk? At slanger kan dø av stress, at du kan bli mindre empatisk av botox eller at tog kan fly? Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh hjelper deg å få svar på alt du ikke visst at du lurte på – og litt til.

Gjennom fem programmer lokker Linhave og Berg fram forbløffende fakta fra sitt ekspertpanel. I tillegg begir de seg ut på egne små forskningsprosjekter, både i studio og felten.

Programlederne har med seg lege Stig W. Johannessen, sosialantropolog Tian Sørhaug, biolog Dag Hessen, kjernefysiker og blogger Sunniva Rose og historiker Marlen Ferrer, til å svare på at de de lurer på.