Bankerott (1:8) - Premiere!

Uke 13 NRK1 fredag 1. april kl 23.15

Dion har gjeld til kriminelle og må overbevise sin gamle venn Thomas om å åpne restauranten de har drømt om. De trenger en investor, og dermed ser en uheldig allianse dagens lys i denne mørke dramaserien fra DR. Karakterene og stemningen kan minne om noe i Coen-brødrenes filmer.

Bankerott

Gamle venner som de er, må Dion (Esben Dalgaard) og Thomas (Martin Buch) nå samarbeide for å få skikk på livene sine.

Foto: DR

En broket samling av bøller har alle økonomiske interesser i Dion og Thomas' nye restaurant, og stemningen øker i takt med at de to vennene vikles inn i ulike situasjoner i den kriminelle underverdenen.

Kan miste foreldreretten

Dion, spilt av Esben Dalgaard, er ute på prøveløslatelse etter å ha sonet en to år lang fengselsstraff. Nå planlegger han en tur til Thailand, men pengeinnkreverne ser helst at han blir gjeldfri før han reiser.

Thomas på sin side er enkemann med aleneomsorg for sønnen Niklas, som ikke har sagt et ord siden moren døde. Nå truer barnevernet med at Thomas kan miste sønnen dersom situasjonen ikke bedrer seg.

Dion overtaler sin gamle kompis Thomas til å bli med å åpne restauranten de alltid har drømt om i det som er spådd til å bli byens nye og hippe bydel.

Bankerott (1:8)

Dion (t.h.) har gjeld til kriminelle, og for å kunne skaffe penger til betale det han skylder, prøver han å overtale Thomas (t.v.) til å åpne restaurant sammen med ham.

Foto: DR

I håp om at myndighetene skal se hans forsøk på å få livet sitt på bena, sier han ja. Dion er nemlig en glimrende kokk, mens Thomas er en vinkjenner som er overlegent god på service. Dermed er rollene satt.

Nå må Thomas og Dion samarbeide for å få skikk på livene sine, men det skal ikke bli uten hindre på veien.

Dion inviterer en mulig investor på middag for å vise hva han kan på kjøkkenet. Det er ikke noe hyggelig gjensyn for Thomas. Noe lykkes allikevel i løpet av middagen. Thomas hilser på Hannah, som er ny i sorggruppen han er en del av etter konas død.