NRK Meny
Normal

Arvingane, sesong 2 (1:7)

Uke 2 NRK1 mandag 5. januar kl. 21.30

Omsider får vi et gjensyn med den sammensatte og mildt sagt kompliserte familien i den kritikerroste danske storserien «Arvingane».

Arvingane, sesong 2 (1:7)

Signe Larsen (Marie Bach Hansen) sitter alene igjen på Grønnegaard etter at det ble slutt med Andreas.

Foto: Per Arnesen

Arvingane, sesong 2 (1:7)

Emil Grønnegaard (Mikkel Boe Følsgaard) sitter i fengsel i Thailand.

Foto: Camilla Hjelm / Camilla Hjelm
Arvingane, sesong 2 (1:7)

Frederik Grønnegaard (Carsten Bjørnlund) og Solveig Riis Grønnegaard (Lene Maria Christensen) har flyttet for å begynne på nytt.

Foto: Thomas Marott / Thomas Marott

Handlingen utspiller seg rundt den legendariske herregården Grønnegaard på Sydfyn, der den eksentriske og selvsentrerte kunstneren Veronika Grønnegaard har holdt fort og ført et eiendommelig og fargerikt liv siden det glade 60-tallet.

Når hun dør, samles hennes svært så forskjellige barn for å gjøre opp arven etter sin mor. Men før Veronika sovner inn, testamenterer hun gården til sin bortadopterte datter, den alminnelige middelklassekvinnen Signe, som før dette ikke har hatt noe kjennskap til opphavet sitt.

Arveoppgjøret blir en opprivende øvelse, fylt med løgner, komplikasjoner og hemmeligheter, og der alle må forholde seg til at sannheten om familien er helt annerledes enn de har trodd.

Signes nyervervede søsken, Gro, Frederik og Emil, er fortsatt sterkt knyttet til gården, og til alt overmål bor også Gros far, Thomas, en snodig, overvintret hippiemusiker, i et skur i hagen.

Grønnegaard er fylt til bristepunktet av forskjellige meninger, følelser og agendaer, noe som legger stort press på Signe.

Slik starter den nye sesongen

Der første sesong i stor grad handlet om redefineringen av familierelasjoner, så handler sesong to i større grad om hvordan man kan løsrive og frigjøre seg fra den arven.

Forrige sesong endte med at Signe og Andreas gjorde det slutt, slik at Signe nå sitter alene igjen på Grønnegaard. Emil havnet i fengsel i Thailand, Fredrik går usikre tider i møte i forhold til ekteskapet sitt, og Gro bega seg ut i kunstsvindel.

I første episode gjøres Grønnegaard klar til navnefest, og det vrimler av folk. Den alternative livsstilen på gården er en utfordring for Signes jordbruk.

Gro er opptatt med å organisere forsvaret for Emil i rettssaken og av å fullføre Veronikas gamle verk i kjelleren.

Frederik og Solveig har flyttet for å begynne på nytt.