Hopp til innhold

Arena - et nytt program på NRK P2

Det nye programmet på NRK P2 skal ta for seg de viktigste diskusjonene og temaene fra norsk og internasjonalt kulturliv. Programleder er Jeannette Platou.

Jeanette Platou er programlederen i det nye NRK P2- programmet "Arena"

Jeannette Platou er programleder i det nye kulturjournalistiske programmet "Arena"

Foto: Matthis Kleeb / NRK

Mandag til torsdag klokken 15:00 får du de viktigste diskusjonene og temaene fra kulturlivet på NRK P2. Du kan også høre Arena når du vil i NRK Radio - appen.

Jeannette Platou, som er kjent blant annet fra NRKs Brennpunkt, gleder seg til den nye jobben: - Jeg har fått drømmejobben. Nå får jeg bruk for alt jeg har lært som kulturjournalist og intervjuteknikkene jeg utviklet som programleder i Brennpunkt, sier hun. Det handler om være nysgjerrig, åpen og stort sett hyggelig, og om å aldri gi seg før man får svar.

Tema for første sending mandag 3. januar er True Crime - sjangeren: Er det greit å la seg underholde av ekte menneskers tragedier? Blant gjestene er Tom Hagens advokat Svein Holden, youtuber Sara Høydahl, politileder Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt, dokumentarist Hans Petter Aas og psykiater og krimforfatter Torkil Damhaug.

Tirsdag 4. januar ser Arena nærmere på den såkalte kanselleringskulturen og spør: er vi blitt for politisk korrekte? Eller er det bra og riktig at vi sier ifra når det er noe vi ikke liker? Og er egentlig kansellering noe nytt?

Onsdag 5. januar dreier samtalen seg rundt om filmpriser: hvilken betydning har egentlig de store filmprisene? Gjester er blant andre Thomas Robsahm og Renate Reinsve som snakker om de som driver kampanje for å vinne Oscar. Vi har også med filmjournalist i Los Angeles, Kjersti Flaa, som saksøkte organisasjonen bak Golden Globe.

Hør første episode av Arena her: https://radio.nrk.no/serie/arena