Normal

Anno, sesong 3 (4-6:30)

Uke 2 NRK1 mandag 9. januar kl. 19.45

Nye svennelærlinger skal velges, og denne uken får de prøve seg som treskjærere. Den som taper, må ut i turnering og duell med sitt lag.

Anno, sesong 3

Bak fra venstre: Lord Ove Ravn Hansen, Linn Elise Rølvåg, Taran Eide Bergsland og Stian Tusse Tønnessen. Sittende fra venstre: Christian Olowo, Anne-Berit Holden, Simen Havig-Gjelseth, Per Midtstue Jensen og Katja Kålheim. Foran fra venstre: Magnus Vartdal, Araceli Quempumil, Charlotte Fossum, Bjørn Angell Knudtzen, Hanne Vikan og programleder Selda Ekiz.

Foto: Frank Foss / NRK/STRIX

Når slektsportrettet til den utgåtte deltakeren faller ned fra veggen, begynner jentene å frykte at det spøker i Erkebispegården.

Forrige ukes svenn får utdelt sitt mesterstykket og blir overveldet over det enorme steinhuggerarbeidet som ligger foran dem. Vil de klare å lage noe så avansert på så kort tid?

Episode 5 onsdag

I svennebua begynner arbeidet å ta form, men noe plager guttenes svennelærling. Vil det gå utover arbeidet?

Lederen av mesterstykket har støtt på utfordringer, og gruppen må stå sammen hvis de skal klare å rette opp i feilen.

Det er klart for svennekåring, og en i gruppa blir snart 1. duellant.

Episode 6 fredag

Det er stor spenning før oldermannen kommer og vurderer mesterstykket. Dersom svennen blir mester, åpnes mesterboligen for første gang og gruppen får sin første mestermiddag.

Deltakerne får en opplevelse utenom det vanlige når de blir med kirken opp i sengen til et ungt ektepar. Selda tester hvordan rustning fungerer i 2016, og ettersom det er fredag, blir det en nervepirrende turnering og duell. Nok en deltaker forlater Anno.

Om Anno

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall, lagt til henholdsvis Bergen og Fredrikstad, blir vi nå tatt med til Trondheim og slutten av den mørke middelalderen.

Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid. Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson.

Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og jobbe seg opp i samfunnet, fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno.