NRK Meny
Normal

Anno, sesong 2 (22-24:30)

Uke 7 NRK1 mandag 15. februar kl. 19.45

Det aller siste svennestykket deles ut, og denne gangen skal deltakerne konkurrere i instrumentmakerlauget.

Anno 2

En fulltallig Anno-gjeng med Gamlebyen i bakgrunnen, flankert av programleder Selda Ekiz til høyre. Fredag 19. februar må den åttende deltakeren forlate Isegran.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vinnerviljen er ekstra sterk for ingen av lagene har noen deltakere å tape. Denne ukens mesterstykke krever hardt arbeid fra alle, særlig ettersom en av de viktigste støttespillerne sliter med en skade som ser ut til å forverre seg.

Ep (23:30) Onsdag 17. februar kl 19.45

Det knives om å lage det beste instrumentet, og i alt hastverket klarer en av svennelærlingene å kutte seg til blods på hele tre fingre. Mesterne får opplæring i "besvergelser", mens deltakeren som jobber for å bli mester, jobber videre alene for å bli ferdig. Hjemlengselen slår til for fullt når postmannen kommer til Isegran.

Annos aller siste svenn skal kåres, og valget av 1. duellant utløser full krangel.

Ep (24:30) Fredag 19. februar kl. 19.55

1. duellantvalget gjør at den trykkede stemningen på Isegran fortsetter. Og som vanlig jobbes det på spreng med innspurten før Oldermannen kommer for å bedømme mesterstykket. Borgermesteren skjenker deltakerne en tur til en av byens finere herregårder, hvor et øyeblikk i tiden foreviges.

I turneringen kjempes det hardt for å slippe å møte i sesongens siste duell. Den åttende deltakeren må i kveld forlate Anno.