Anno, sesong 2 (19-21:30)

Uke 6 NRK1 mandag 8. februar kl. 19.45

Denne uken får to nye svennelærlinger sjansen til å prøve seg i vognmakerlauget. Det blir hardt fysisk arbeid, og for én av lærlingene blir det tøft å holde motivasjonen oppe.

Anno 2

'Rufus', gårdshund og deltaker i Anno til siste slutt.

Foto: NRK

Når det kommer til arbeidet med mesterstykke, er det ikke alle som unner svennen å bli mester.

Denne uken lodder Høkern ut en tur som utfordrer grensene til to av deltagerne.

(ep 20:30) Onsdag 10. februar kl. 19.45

Konkurransen mellom de to svennelærlingene tilspisser seg, og begge er fast bestemt på å utnytte de fordeler de har. Når oldermannen kommer, er ingenting ved utfallet gitt. Klasseskillet på Isegran blir tydelig når deltakerne får uventet besøk. Og det er igjen tid for valg av 1.duellant.

(ep 21:30) Fredag 12. februar kl. 19.55

I kveld får vi vite om oldermannen godkjenner mesterstykk. Isegrans beboere blir invitert til storslått fest, der de får et kjærkomment innblikk i overklassen. I turnering testes deltakernes evner som ryttere, og den som taper, må møte i duell. Nok en deltaker må forlate Anno.

Om Anno

Anno er en konkurransedrevet realityserie der deltakere samles i en tidskapsel hvor alt er som det var for nesten 300 år siden. Livet er lagt til Isegran rett ved Glommas bredd i Fredrikstad, med den moderne byen rett utenfor.

Der skal deltakerne leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter og leve som sine forfedre.

De starter som lærlinger for deretter å arbeide seg opp fra svenn til mester. Egeninnsats er helt avgjørende for å nå toppen og bli byens beste borger.

Gjennom 30 episoder må deltakerne kjempe for sin plass i Anno gjennom utfordrende turneringer og dueller - og hver uke må en deltaker reise hjem.