NRK Meny
Normal

Anno, sesong 2 (16-18:30)

Uke 5 NRK1 mandag 1. februar kl. 19.45

Gleden er stor blant jentene når ukens svennestykke blir i hattemakerlauget. De mener deres estetiske sans vil sikre seieren. Guttene på sin side er fast bestemt på å få dette til.

Anno 2

Noen av deltakerne tar en pause i arbeidet og gjør avspenningsøvelser hos Frode i mesterboligen.

Foto: NRK

Mesterstykket i gjørtlerfaget skal igangsettes, men dette viser seg å bli en langt vanskeligere oppgave enn fryktet.

(ep 17:30) Onsdag 3. februar kl. 19.45

Problemene tårner seg opp i arbeidet med mesterstykket, og angsten er stor for ikke å greie det. Men de andre deltakerne nekter å gi opp og forbereder en overraskelse.

Begge svennelærlingene er fornøyde med eget arbeid og tror på seier når oldermannen kommer. Og igjen er det klart for valg av 1. duellant.

(ep 18:30) Fredag 5. februar kl 19.55

Det er fremdeles en del som gjenstår på mesterstykket, så nå må det jobbes hardt før oldermannen kommer for å bedømme produktene. Midt i innspurten blir noe av redskapen ødelagt, noe som setter hele mestertykket i fare.

Borgermesteren mener hygienen på Isegran ikke er god nok, og skjenker alle en tur til barteskjæreren.

Det er igjen klart for turnering i Anno, og vinnerinstinktet hentes frem hos de to som skal møtes til duell. Til tross for kampviljen må en av dem reise hjem.

Om Anno

Anno er en konkurransedrevet realityserie der deltakere samles i en tidskapsel hvor alt er som det var for nesten 300 år siden. Livet er lagt til Isegran rett ved Glommas bredd i Fredrikstad, med den moderne byen rett utenfor.

Der skal deltakerne leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter og leve som sine forfedre.

De starter som lærlinger for deretter å arbeide seg opp fra svenn til mester. Egeninnsats er helt avgjørende for å nå toppen og bli byens beste borger.

Gjennom 30 episoder må deltakerne kjempe for sin plass i Anno gjennom utfordrende turneringer og dueller - og hver uke må en deltaker reise hjem.