NRK Meny
Normal

Anno, sesong 2 (13-15:30)

Uke 4 NRK1 mandag 25. januar kl. 19.45

Det skal velges nye svennelærlinger, og guttene forsøker seg med en ny og mildere taktikk.

Anno 2

Allerede første uken kom Katinkas kunnskaper godt med da de trengte å få smidd en krok til utedoen.

Foto: NRK

Denne gangen skal deltakerne prøve seg på metallstøping i gjørtlerfaget – noe som viser seg å være svært vanskelig.

I mesterstykket i kokkelauget må deltakerene levere daglige måltider til garnisonen. Deltakeren som leder arbeidet, er imidlertid ikke vant til å lede og synes det ville vært mye enklere å gjøre alt selv.

(ep 14:30) Onsdag 27. januar kl. 19.45

Det er to spente svennelærlinger som venter når oldermannen kommer for å avgjøre hvem som får svennebrevet. Det er igjen klart for valg av 1. duellant.

(ep 15:30) Fredag 29. januar kl 19.55

Klasseforskjellene i 1721 blir tydelige for deltakerne når bare mesterne blir invitert på besøk til en av Fredrikstads mest fornemme fruer. Selda oppdager at kjente mennesker var utsatt for rykter like mye på 1700-tallet som i dag. Kommandanten kommer til Isegran for å felle dom over mesterstykke. Og i turnering skal deltakerne kjølhales, og må derfor overvinne egen frykt for å unngå å havne i duell.

Om Anno

Anno er en konkurransedrevet realityserie der deltakere samles i en tidskapsel hvor alt er som det var for nesten 300 år siden. Livet er lagt til Isegran rett ved Glommas bredd i Fredrikstad, med den moderne byen rett utenfor.

Der skal deltakerne leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter og leve som sine forfedre.

De starter som lærlinger for deretter å arbeide seg opp fra svenn til mester. Egeninnsats er helt avgjørende for å nå toppen og bli byens beste borger.

Gjennom 30 episoder må deltakerne kjempe for sin plass i Anno gjennom utfordrende turneringer og dueller - og hver uke må en deltaker reise hjem.