NRK Meny
Normal

Alt var bedre før (sesong 2, 1:5)

UKE 35 NRK1 tirsdag 26. august kl. 20.25

Er det bare nostalgi, eller har vi mistet noe på veien fra den gangen barna lekte ute? Dette er tema i første program i den nye sesongen av "Alt var bedre før". I hvert program møter vi to yngre og to eldre mennesker som kommenterer fortid og nåtid.

Alt var bedre før (1.5)

I første progam i dokumentarserien møter vi Teodor Aanensen (t.v.) og Tobias Aanensen (t.hø) fra Mandal som har ettermiddagene fylt opp med organiserte aktiviteter.

Foto: NRK

NRKs rikholdige arkiv illustrerer kontrastene mellom livet for noen tiår siden og slik det er i dag.

De andre temaene er: …da husmoren styrte hjemmet, …da man ble tidlig voksen, …da det var liv på gården og …da det gikk lyntog på Bergensbanen.

Barns fritid og lek

Først episode tar for seg barns fritid og lek før og nå. Laila Kristiansen (68 år) og Karin Granseth (71 år) er godt voksne damer med mange gode minner fra barndommens Oslo. Den gangen foregikk leken ute i parkene, på løkkene og på fortauene. For den gangen hadde de færreste plass til å ha med vennene sine hjem. Fritidsaktivitetene foregikk ute, sommer som vinter, og de voksne blandet seg ikke opp i barnas lek.

Tobias Aanensen (16 år) og Teodor Aanensen (12 år) fra Mandal har ettermiddagene fylt opp med organiserte aktiviteter. Tobias trener fotball, hver eneste dag. Teodor har også travle dager med badmintontrening og trommeøvelser i korpset. Aktivitetene deres ledes som regel av de voksne. I tillegg til lekselesing tilbringer de også mye tid hjemme foran de elektroniske skjermene, med mobiltelefon og på sosiale medier.