Informasjon fra NRK

Alle mot 1

Uke 2 NRK1 lørdag 13. januar kl. 19.55

Kommer flertallet av TV-seerne nærmere sannheten enn det én enkeltperson kan klare? Det får vi vite når hele Norge kan stemme fram løsningene på ulike oppgaver. Ole Rolfsrud og Selda Ekiz er programledere i NRKs nye direktesendte lørdagssatsing.

"Alle mot 1"

13. januar 2018 debuterer Ole Rolfsrud og Selda Ekiz som programlederduo i beste sendetid på NRK1.

Foto: Ole Kaland / NRK

I ti uker tar Ole og Selda imot en ny deltaker, som får presentert i alt sju oppgaver.

«Alle mot 1» spilles inn direkte på H3 Arena på Fornebu, med publikum til stede i salen.

Både deltaker og TV-seere skal gjette og beregne seg frem til resultatene av en rekke oppgaver, som kan være alt fra hverdagslige utfordringer til helsprø eksperimenter.

Seerne sender svaret via en app. Hele familien kan delta, og gjennomsnittet av svarene blir nasjonens felles svar. Konseptet er utviklet fra tesen ''wisdom of the crowd'', som går ut på at gjennomsnittet av svar samlet fra en gruppe, er mer korrekt enn en enkeltpersons svar i gruppen.

"Alle mot 1"

Selda Ekiz og Ole Rolfsrud gleder seg til å underholde Norges befolkning på lørdagskveldene fra 13. januar.

Foto: Ole Kaland / NRK

Deltakeren får tre hjelpemidler i hvert program: I studio sitter familie og venner som deltakeren kan rådføre seg med. Han eller hun kan også snakke med en gruppe kjendiser som er til stede. Tredje hjelpemiddel er at deltakeren kan bruke snittsvaret som har kommet inn via appen fra folk fra personens hjemsted.

Blir det deltakeren i studio som kommer nærmest riktig svar? Eller er det snittsvaret fra hele nasjonen som er tettest på fasiten?