NRK Meny
Normal

30 grader i februar (1:10)

Uke 38 NRK1 mandag 15. september kl. 21.30

I februar, når vinteren er grå og tung, gjør de noe som andre bare tør fantasere om; de forlater alt og alle og reiser til varmere strøk for å søke et lykkeligere og bedre liv. I kveld er det premiere på dramasuksessen om svensker som drar til Thailand for å starte på nytt.

30 grader i februari

Fra venstre: Glenn (Kjell Wilhelmsen), Oh (DoungJai 'Phiao' Hiransri), Sara (Rebecka Hemse), Majlis (Lotta Tejle), Bengt (Kjell Berqvist) och Kajsa (Maria Lundqvist) , Wilda (Viola Weidemann), Joy (Hanna Ardéhn), Pong (Sanong 'Love' SudLa) och Chang (Thomas Chaanhing)

Foto: Johan Paulin / Robert Harding Images / Masterfi

Fordommene mot turismen til Thailand er nesten like mange som de gode historiene. Denne dramaserien skildrer dem begge.

Persongalleriet

I denne svenske dramaserien møter vi et knippe mennesker som vi følger de neste 10 ukene på NRK.

Majlis (Lotta Tejle) og hennes ektemann, rullestolbrukeren Bengt (Kjell Bergqvist), er på ferie i Thailand når hun finner ut at hun slett ikke har lyst til å dra hjem til Sverige igjen. Dessverre er mannen helt uenig. Han vil hjem fortest mulig.

Den hardtarbeidende tobarnsmoren Kajsa (Maria Lundqvist) rammes av slag og bestemmer seg for å flytte til Thailand med barna, i håp om å finne ro og livsglede. Hun forlater jobb og hjem i Sverige for å kjøpe en bungalow-by i sitt nye hjemland. Når hun og døtrene, Joy (Hanna Ardéhn) og Wilda (Viola Weidemann), kommer frem, møter de en mann som påstår at han har kjøpt samme bungalow-by.

Glenn (Kjell Wilhelmsen) er 45 år, ensom og jomfru. Han drømmer om et familieliv med barn og forsøker desperat å finne en kvinne som deler hans drøm. I Sverige blir han avvist gang på gang. Derfor bestemmer han seg for å dra til Thailand for å prøve lykken. Her får han hjelp av Oh (DoungJai 'Phiao' Hiransri).

Serien har vunnet flere priser i Sverige, og Lotta Tejle ble nominert til en Emmy i kategorien beste kvinnelige hovedrolle for sin tolkning av Majlis.

Første episode

Første del av første episode skildrer de ulike hovedpersonenes liv i Sverige og hvorfor de velger å dra til Thailand.

Arbeidsnarkomane Kajsa tar med seg sine to døtre for å starte et nytt liv.

Den kuede husmoren Majlis drar med sin ektemann Bengt på ferie og vil ikke reise hjem igjen. Hun elsker Thailand like intenst som han hater landet.

Jomfruen Glenn vil gjøre alt for å skaffe seg familie i Thailand.