Presseakkreditering til TV-aksjonen 2016

Årets TV-aksjon er tildelt Røde Kors. Pressen inviteres til å dekke sendingen på NRK Marienlyst søndag den 23.oktober.

Tv-aksjonen 2016

Programledere er Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Presse som ønsker å dekke TV-aksjonen, bes sende epost med navn på journalist og fotograf til presseansvarlig innen torsdag 20.oktober kl.16:00

Oppmøte: senest kl. 15:30 i TV-resepsjonen.

H.K.H Dronning Sonja og H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit vil være tilstede under deler av sendingen, men vil ikke være tilgjengelige for intervjuer eller fotografering for pressen. Det blir uansett fotomuligheter når de kongelige ankommer kl.18:15, og blir ønsket velkommen av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Om årets TV-aksjon

Årets TV-aksjon går til Røde Kors. Pengene som samles inn, skal gi helsehjelp til to millioner mennesker som er rammet av krig og konflikt i Myanmar, Afghanistan, Syria, Libanon, Sør-Sudan, Somalia, Guatemala, Honduras og El Salvador. Noe av de innsamlede midlene går til prosjekter for flyktninger i Norge. TV-aksjonen er verdens største dugnad hvor 100 000 bøssebærere skal banke på 2,2 millioner dører i løpet av to timer. Vi besøker Afghanistan, Myanmar og Libanon der vi møter mennesker som er berørt av krig og konflikt. Hellbillies og ARBAZ opptrer. Telefonpanelet og auksjonen er på plass. P3aksjonen er med oss fra Trondheim hver time, og vi får se hvor mye penger som samles inn over hele landet.

Programledere er Helene Sandvig, Misgina Ghebremeskel og Jenny Skavlan.