Informasjon fra NRK

Premierer på NRK på nyåret

Situasjonskomedien «Nesten voksen», lørdagsunderholdningen «Alle mot 1» og realityserien «Familieekspedisjonen» er noen av de nye programmene som har premiere på NRK like over nyttår. Nye sesonger av «Mesternes mester», «Datoen» og «Broen» er også klare. Les om hele tilbudet her.

Familiebilde. Tre barn og og to voksne

Jenny Skavlan og Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad spiller samboerparet Camilla og Thomas i sitcomen "Nesten voksen". Vi møter dem og Trym (Noah Gylver), Thomas' sønn, Lykke (Frida Torkildsby), Thomas' datter, og Magnus (Sophus Magnus Strømstad Tangerås), Camillas sønn.

Foto: Julia Marie Naglestad

Premierer 1. januar

Datoen, sesong 3
I første program møter vi Petter A.Stordalen, Sølvi Vinnes og Oddhild Fausa. Tre personer som er født på samme dag, 29. november 1962. De vokser opp i et samfunn i rask endring, og deres liv tar vidt forskjellige vendinger.

Premiere på NRK1. Norsk dokumentarserie, 8 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Sarah Jordanson Fauske

Broen, sesong 4
Den danske politietterforskeren Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) trenger hjelp fra sin kollega og venn, svenske Saga Norén (Sofia Helin). Men hun sitter i fengsel for drapet på sin mor. Slik starter fjerde sesong, som er absolutt den siste, ifølge produsenten.

Premiere på NRK1. Dansk-svensk krimserie. 8 episoder.
Kommunikasjonsansvarlig Tonje Bergmo

Broen IIII

Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) og Saga Norén (Sofia Helin) på broen for siste gang. Fjerde sesong starter på NRK1 1. januar.

Foto: Karl Nordlund / DR

Brøyt i vei, sesong 3
I vinterlandet Norge er det mange veistrekninger som må holdes åpne, ellers stopper Norge. I sesong 3 møter vi et nytt mannskap med hverdagshelter som sørger for at trafikken går trygt.

Premiere på NRK1. Norsk dokumentarserie. 8 episoder.
Kommunikasjonsansvarlig: pressevakt@nrk.no

Louis Theroux
1. januar legger NRK TV ut fire dokumentarer av Louis Theroux. Den prisbelønte britisk-amerikanske TV-journalisten kommer seg inn i miljøer som er lukket for de fleste av oss. Denne gangen er temaene «Spisevegring», «Menneskehandlerne», «Heroinbyen» og «Mord i Milwaukee».

4 britiske dokumentarer legges ut samme dag på NRK TV
Kommunikasjonsansvarlig: pressevakt@nrk.no

Premierer 2. januar

Familieekspedisjonen
Tre familier skal legge igjen mobilen hjemme og tilbringe én måned ute. Gjennom åtte spektakulære turer i norsk natur skal de virkelig få testet ut hvordan de takler friluftslivet. Programleder er Ingrid Gjessing Linhave.

Premiere på NRK1. Norsk realityserie for hele familie, sesong 1, 16 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Camilla Sand

Familieekspedisjonen

De tre familiene Nilsen Glommen fra Arendal, familien Azeem fra Lørenskog og bakerst familien Hasfjord Lia fra Oppegård deltar i "Familieekspedisjonen" på NRK1 fra 2. januar.. I midten programleder Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: Vegard Breie / Strix/NRK

Norge nå
Direktesendt talkshow som går tett på norsk virkelighet. Vi møter folk der de bor, og hvor aktuelle hendelser, små og store, foregår. Programlederne Rune Nilson og Tarjei Strøm reiser landet rundt og lager program på direkten om folks hjertesaker. Fra 2. januar blir det forøvrig flere nyheter og reportasjer fra distriktene på NRK1.

Premiere på NRK1. Direktesendt talkshow hver mandag til og med torsdag.
Kommunikasjonsansvarlig Irene Elisabeth Rossland

Premierer 3. januar

Herrens veier
Lars Mikkelsen spiller presten Johannes i denne dramaserien Danmarks Radio. Presten, kona Elisabeth og de to sønnene August og Christian får føle troens kraft til å trøste og samle, men også splitte familien når livets store spørsmål krever svar.

Premiere på NRK1. Dansk dramaserie. 10 episoder
Kommunikasjonsansvarlig pressevakt@nrk.no

Herrens Veier

Lars Mikkelsen spiller presten Johannes i den danske dramaserien "Herrens veier".

Foto: Tine Harden / DR

Hva feiler det deg?, sesong 3
Kan vanlige folk stille like bra diagnoser som legene bare ved å google på nettet? Vårt faste legelag utfordres av nye folkelag. Programleder er Kjetil Røthing Askeland.

Premiere på NRK1. Medisinsk kunnskapslek. 8 episioder
Kommunikasjonsansvarlig pressevakt@nrk.no

Eides språksjov, sesong 2
Linda Eide er tilbake som vertinne i eit leikent snakkesjov som gjer stas på og tullar med vår språklege kvardag. Kan sobert riksmål fungere som sjekketriks? spør Linda i det første programmet. Skal vi tru forfattar Vetle Lid Larssen, er svaret ja.

Premiere på NRK1 Norsk underhaldningsserie. 10 episodar
Kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie

Premierer 5. januar

Mesternes mester, sesong 9
10 tidligere idrettsutøvere har satt seg på flyet til Portugal for å konkurrere om å bli Mesternes mester 2018. I løpet av de 10 neste ukene skal de leve og konkurrere sammen på den spektakulære Algarvekysten. Programleder er Dag Erik Pedersen.

Premiere på NRK1. Norsk underholdningsserie. 10 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie

Mesternes mester sesong 9

Ti idrettshelter møtes i Portugal for å kjempe om tittelen Mesternes mester. Bak f.v. Bjørg Eva Jensen, Steffen Iversen, Lena Boysen Hillestad, Rolf Falk-Larssen, Solveig Gulbrandsen, Espen Jansen og Kurt Asle Arvesen. Foran f.v.: Programleder Dag Erik Pedersen, Isabel Blanco, Gro Hammerseng-Edin og Andreas Ygre Wiig.

Foto: Production Algarve / Rubicon TV

Match, sesong 1
En voksenversjon av den prisbelønte barneserien «Kampen» (2013), som gikk to sesonger på NRK Super. Stian er blitt voksen og prøver å få seg kjæreste. Som før blir han fulgt av to kommentatorer som sitter i en kommentatorbu og analyserer store og små hendelser i hverdagen hans. Med Herbert Nordrum, Martin Lund og Fredrik Steen.

Premiere på NRK TV 5. januar. Starter på NRK1 9. januar. Norsk humorserie. 10 episoder Kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie

Premierer 6. januar

Idrettsgalla 2018
Idretts-Norge er samlet på Hamar OL-amfi for å hylle sine helter med priser i en rekke kategorier. Helene Olafsen og Atle Pettersen er programledere.

Direktesendt galla på NRK1
Kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie

Idrettsgalla 2018

Disse får du se og høre på Idrettsgallaen 2018 6. januar. Øverst f.v. Adam Douglas, Julie Bergan, programlederne Atle Pettersen og Helene Olafsen. Nederst f.v. D.D.E., Jon Niklas Rønning samt "Grease"-paret Bjørnar Reime og Charlotte Brænna.

Foto: Montasje

Nesten voksen
Om en vennegjeng i 30-årene. Vi følger tre venninner fra folkehøyskolen som har fått voksenlivet kastet over seg. De må plutselig sjonglere småbarnsliv og karriere, stebarn og et stadig mer hektisk sjekkemarked i dagens Oslo. Når er tiden inne for å innse at man er blitt voksen?

Premiere på NRK1 Norsk sitcom. 8 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Tonje Bergmo

Premierer 7. januar

Tore på sporet, sesong 9
Tore Strømøy reiser verden rundt for å hjelpe seerne med å finne slekt og venner. I første program drar han til India sammen med Siri Bhagyashree Eldor (21) fra Sandnes. Håpet er å finne hennes biologiske mor. Er det mulig å spore henne opp i et land med 1.4 milliarder mennesker?

Premiere på NRK1. Norsk dokumentarserie. 5 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Sarah Jordanson Fauske

Tore Strømøy er klar med ny sesong av 'Tore på sporet'

Tore Strømøy reiser verden rundt for å hjelpe seerne med å finne slekt og venner. Han er klar med niende sesong på NRK1.

Foto: Titt Melhuus

Magiske Glomma
Mariann Sæther, verdensmester i elvepadling, og Morten Kraabøl, entusiastisk ferskvannsbiolog, tar oss med opp Glomma, Norges svar på Nilen.

Premiere på NRK1. Norsk naturserie. 5 episoder
Kommunikasjonsansvarlig: pressevakt@nrk.no

Premierer 9. januar

Martin og Mikkelsen, sesong 2
Hver tirsdag og torsdag er humorduoen Martin Beyer-Olsen og Christian Mikkelsen på plass i studio med sketsjer og fjas.

Premiere på NRK TV kl 19 hver tirsdag og torsdag. Kommer på NRK1 senere samme kveld. Norsk humorserie. 22 episoder
Kommunikasjonsansvarlig: pressevakt@nrk.no

Premiere 12. januar

Hit for hit
Er det bare fest og moro og tull og tøys når man lager partylåter med drøye tekster, eller er det hardtarbeidende og ydmyke kunstnersjeler som står bak? Går det utover bandmoralen hvis man har en kul bassist som får all oppmerksomheten? Og hva gjør en stakkars manager hvis bare den ene av to popstjernetvillinger kommer kraftig i puberteten?

Premiere på NRK TV, der alle 6 episodene legges ut samme dag. Serien starter på NRK1 14. januar. Norsk humorserie. 6 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Tonje Bergmo

Premiere 13. januar

Alle mot 1
Direktesendt lørdagsunderholdning for hele familien, der én deltaker konkurrer mot hele det norske folk. Deltakeren og seerne skal tippe utfallet av rare, morsomme og spektakulære eksperimenter og prøve å komme nærmest riktig svar. Kan én deltaker slå hele Norge? Programledere er Selda Ekiz og Ole Rolfsrud.

Premiere på NRK1. Norsk underholdningsprogram. 10 episoder
Kommunikasjonsansvarlig Heidi Gjestad

"Alle mot 1"

Selda Ekiz og Ole Rolfsrud gleder seg til å underholde Norges befolkning på lørdagskveldene fra 13. januar.

Foto: Ole Kaland / NRK

Med forbehold om endringer.
Oslo, 21. desember 2017