Informasjon fra NRK

Påskekrim: Vera, sesong 9 (1:4)

Uke 16 NRK1 torsdag 18. april kl. 21.15 og i NRK TV fra 12. april

Den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope er tilbake! Hun skal løse fire gåter i påskekrimmen som publiseres i NRK TV 12. april, og sendes på NRK1 skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og første påskedag.

Vera, sesong 9

Brenda Blethyn i rollen som kriminaletterforsker Vera Stanhope.

Foto: Helen Williams / Helen Williams

Sesong 9 av Vera er delt inn i fire avsluttende episoder, hver på to timer. Serien er basert på bøker av krimforfatteren Ann Cleeves.

Første episode:

Vera, sesong 9 episode 1

Vera Stanhope (Brenda Blethyn) flankert av sine to kollegaer.

Foto: Helen Williams / Helen Williams

Vera Stanhope etterforsker dødsfallet til en nyutdannet rettsmedisinsk psykolog. Joanne Caswell blir funnet død i et deponi et godt stykke unna der hun bor. Det viser seg at Caswell har sett nærmere på forbrytelser begått av en av hennes tidligere pasienter, som nå har tatt livet av seg. Kan det være en forbindelse her?

Andre episode:

Vera, sesong 9

Vera Stanhope (Brenda Blethyn) med kollega Aidan Healy (Kenny Doughty).

Foto: Helen Williams / Helen Williams

En tenåringsgutt blir funnet knivstukket til døde ved et skipsverft. Gutten har rømt fra fosterhjemmet sitt, og Vera avdekker en verden av dop, gjenger og grov utnyttelse i jakten på gjerningspersonen.

Tredje episode:

Vera, sesong 9 episode 3

Vera og kollega Aidan må etterforske et likfunn i en elv.

Foto: Helen Williams / Helen Williams

Den tredje episoden handler om en vellykket forretningskvinne som arrangerer en overdådig fest om bord i en elvebåt. Utpå kvelden blir en av søstrene hennes funnet død i vannet.

Fjerde episode:

Vera, sesong 9 episode 4

Vera Stanhope (Brenda Blethyn) og Aidan Healy (Kenny Doughty).

Foto: Helen Williams / Helen Williams

Denne episoden er basert på den seneste boken til Ann Cleeves, «Måken». Vera gjenopptar etterforskningen av en såkalt «cold case» etter at levninger blir oppdaget nær Witley Bay. Den ene av levningene ser ut til å tilhøre en savnet person, Robbie Marshall, og da en av hans gamle bekjentskaper blir drept, må Vera prøve å finne sammenhengen mellom de to dødsfallene.