Over 1, 2 millioner så Kampen om tungtvannet

1259 000 seere fikk med seg de to første episodene av den nye dramaserien "Kampen om tungtvannet" søndag kveld. Det gir en markedsandel på 62, 5 prosent.

Kampen om tungtvannet

Tronstad (Espen Klouman-Høiner) og Smith (Anna Friel)

Foto: Filmkameratene AS/Jiri Hanzl / Filmkameratene AS/Jiri Hanzl

- Med slike tall har man nådd ut til vesentlige deler av hele befolkningen, og samlet Norge. Det blir spennende å se hvordan dette går videre, både med historien og seertallene, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Kampen om tungtvannet ble det mest sette programmet på TV denne helgen.

- Etter å ha arbeidet med prosjektet i nærmere seks år og gått inn for at NRK skal bruke titalls millioner med lisenspenger på dette, så er jeg svimlende glad over mottakelsen, sier prosjektredaktør i NRK, Tone C.. Rønning.

Storsatsningen "Kampen om tungtvannet" gir gjennom seks episoder hele det dramatiske bakteppe for sabotasjeaksjonene på Rjukan. Samtidig som vitenskapsmannen Werner Heisenberg ufrivillig blir dratt inn i den tyske krigsmaskinen for å utvikle atombomben, planlegger professor Leif Tronstad det livsfarlige oppdraget til de norske sabotørene: Sprengingen av Norsk Hydros produksjonsanlegg på Vemork.

Dramaserien utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Vi følger historiene til de sentrale aktørene i kampen om hvem som først får utviklet atomvåpen