Hopp til innhold
Info fra NRK

Høstens høyde­punkter på NRK

NRKs høstmeny er spekket med sterke dramaserier, spennende dokumentarer, nære møter og morsomme realityserier.

En bildekollasj av seks av høstens titler på TV.

NRK kan by på en sterk TV- og podkast-høst.

Foto: NRK

So long, Marianne

Dramaserien So long, Marianne er inspirert av kjærlighetsforholdet mellom norske Marianne Ihlen og en av verdens største musikkartister, Leonard Cohen. De to møttes i kunstnermiljøet på den greske øya Hydra på 1960-tallet og innledet et forhold som skulle prege dem begge livet ut.

Dette er historien om to ensomme, unge mennesker som treffer hverandre mens de forsøker å finne sin plass i livet. Den ene av dem ender opp som en av de største musikkartistene i verden.

Seriesnakk: So long, Marianne

Får du ikke nok av So long, Marianne? I podkast-serien Seriesnakk kan du høre enda mer om denne spennende dramaserien. Programleder Torkil Risan skal gjennom åtte episoder være din seriekompis med humor og dybde. Gjennom intervjuer med skuespillere og serieskapere, samt personer som var på Hydra og kjente de ekte personene, vil Seriesnakk være alt du trenger for å dominere i lunsjpraten om TV-serien.

midt i bildet står tre personer. Til venstre en høy og slank mann med mørkt krøllete hår og kinnskjegg som ser mot høyre. Han holder rundt en dame med skulderlangt blondt hår iført en beige drakt med blazer og skjørt. I midten av dem sitter et barn som damen holder i armene. Kun barnets bakhode er synlig. Barnet har kort lyst hår og har på seg en blå hatt og en grønn jakke og shorts. I bakgrunnen skimtes en havn i en gresk kystlandsby.

Alex Wolff og Thea Sofie Loch Næss i rollene som Leonard Cohen og hans kjæreste Marianne i en av høstens store dramaserier på NRK.

Foto: Redpoint Productions/Cineflix Rights / NRK

Lykkeland sesong 3

Endelig er det klart for den tredje og siste sesongen av dramasuksessen Lykkeland på NRK. Denne gangen foregår handlingen fra 1987 til 1990, med brede skulderputer, høyt hår og mye festing. Dette er tida da noen tjener mye penger, mens andre går på store tap.

Les også: Det blir en ny sesong av Lykkeland

Vi er tilbake i oljebyen Stavanger og får et gjensyn med karakterene fra forrige sesong. I tillegg møter vi Herman Flesvig i en ny, stor rolle. Det unge stjerneskuddet Henrikke Lund-Olsen (kjent fra «Krigsseileren») kommer inn i rollen som Christians datter Marie. 

Anna (Anne Regine Ellingsæter) slutter i Oljedirektoratet og får jobb i tek-selskapet til den karismatiske ingeniøren Sture (Herman Flesvig). Toril (Malene Wadel) har slått seg opp som Stavangers utelivsdronning, men har det kanskje litt for gøy på jobb. Imens er mannen hennes, Christian (Paal Herman Ims), bekymret for dykkerkollegene sine. Noen av dem begynner å vise tegn til alvorlige senskader etter dype dykk. Samtidig går det mot et generasjonsskifte i Nyman Rederier. Men er Christian klar for å overta etter sin far?  

En stilfull mann og kvinne er avbildet på en båthavn. Mannen står litt i bakgrunnen. Han har blondt hår, sleik bakover, mørk dress med rødt slips og solbriller. Han myser rett frem. Kvinnen står litt foran ham, har fyldig brunt hår med krøller, fargede brilleglass og stor hvit pelskåpe. Man kan skimte flere mennesker bak dem, også pent kledde.

Rederparet Fredrik og Ingrid Nyman spilles av Per Kjerstad og Pia Tjelta.

Foto: Maipo Film / NRK

Uteliv

Anne Lindmo, fra stiletthæler til turstøvler: Hun takket for seg og forlot talkshowstudioet i april, og allerede i høst er Anne Lindmo klar med en ny TV-serie. Lindmo er et entusiastisk friluftsmenneske og har i mange år brukt store deler av fritiden sin på tokt og utflukter til skogs, til sjøs og til fjells.

I Uteliv er det nettopp den turglade Anne Lindmo vi møter. Anne legger ut på tur åtte dager i strekk og slår et slag for kortreiste eventyr: Hun har lagt opp en rute som går til alle hennes favorittsteder langs Oslofjorden og i Østmarka.

Til hver etappe har hun invitert med seg en ny turkamerat. Åtte kjente personer får gleden av et døgn i friluft med en allsidig meny av aktiviteter, oppdagelsesferd, bålhygge og overnatting under åpen himmel.

Uteliv er en underholdende hyllest til friluftslivet og et solid bevis på at folk som drar på tur sammen blir fort og godt kjent med hverandre. I tillegg får vi et helt nytt og annerledes møte med en velkjent NRK-profil.

En dame er fotografert foran en steinrøys. Hun har musefletter, blondt hår og et bredt heklet sort pannebånd og rød anorakk. Hun ser rett på kameraet og smiler.

Anne Lindmo har byttet ut stiletthælene med anorakk og fjellsko.

Foto: Agnete Brun / NRK

Avlogga

Småbarnsfedrene Sven Bisgaard Sundet og Mike Stilson er bekymret. Er de selv og samfunnet i ferd med å bli totalt avhengige av telefonene og alle dingsene våre? De bestemmer seg for å leve uten smarttelefon og sosiale medier et helt år for å jakte på svar.

Målet deres er å finne ut av hva som har skjedd, hvilke konsekvenser skjermbruken har for oss og hvordan vi kan leve et bedre digitalt liv i framtida. Avlogga er en underholdende serie som gir læring og kunnskap om noe veldig mange er opptatt av: digitaliseringens rolle i livet vårt. Målet er ikke å drepe smarttelefonen, men å øke kunnskapen slik at hver enkelt kan ta avgjørelser i sitt eget liv basert på kunnskap og innsikt.

To menn er avbildet mens de sitter på en benk. De smiler begge to. Mannen til venstre har kort brundt hår og har på seg mørkegrå t-skjorte og en sort ryggsekk. Mannen til høyre er iført mørk band-t-skjorte og svart caps. Han lener seg mot den andres skulder mens han lukker øynene.

I høst får vi vite hvordan det har gått med det sosiale eksperimentet med å leve uten smarttelefon i «Avlogga».

Foto: Lars O. Skjønberg / NRK

Dama til

Annika Momrak har en teori om at hun kan elske hvem som helst bare hun graver dypt nok – og det gjør hun i Dama til. Reisen hennes starter på et fortau i Oslo og ender på en øde strand på Sicilia.

Hun tester ut Oskar Westerlins myke sider (og myke lepper?). Hun er den første ut på banen etter at Ingrid Syrstad Engen har vunnet Champions League foran 53.000 publikummere. Og hun får bange anelser om et frieri når Odd-Magnus Williamson tar henne med på tidenes mest romantiske blåtur.

Gjennom serien er Annika Dama til seks av Norges mest provoserende, imponerende og grensesprengende personligheter. Hva skjuler seg bak deres kjente ytre? Og klarer Annika å finne noe å elske?

Et par er avbildet i et bysentrum på kveldstid, det er skumring. Kvinnen og mannen holder hverandre i hendene. Kvinnen har mørkt oppsatt hår, perlekjede og en sort utringet selskapskjole. Mannen har halvlangt blondt hår, er iført smoking og ser bort på kvinnen og smiler. De ser glade ut.

Annika Momrak er «Dama til» Oskar Westerlin i første episode.

Foto: NRK

Familien Nerdrum

Den norske kunstlegenden Odd Nerdrum, kjent for sine dramatiske malerier og sin fryktløse kritikk av samtidskunsten, åpner dørene til sitt private rike i en eksklusiv dokumentarserie som kommer på NRK denne høsten.

Seerne får et sjeldent innblikk i livet på gården utenfor Stavern, hvor Nerdrum bor sammen med sin kone, voksne barn og sine personlig utvalgte elever.

Her blir vi vitne til den intense lidenskapen for kunsten og livet i en helt spesiell familie.

Med sin karakteristiske stil, omgitt av et landskap som kunne vært hentet rett ut av Odd Nerdrums egne malerier, viser Nerdrum-familien hvordan de navigerer mellom kunstnerisk frihet og familiære forpliktelser.

Dokumentarserien gir en sjelden mulighet til å komme tett på en av Norges mest fascinerende og omstridte kunstnere.

Tre personer (en far og to barn) står på rad. Den eldste, faren, står i midten foran vendt mot kameraet. Han har grått krøllet hår og har på seg en brun hatt med bred brem og runde briller. På seg har han en stor beige kjortel. Til venstre litt bak står en ung mann med rødlig krøllet hår og hvit skjorte. Til høyre står en kvinne med langt tykt brunt hår og rød leppestift. De ser rett på kamera, men ingen smiler.

I dokumentarserien om familien Nerdrum møter vi Øde, Odd og Aftur Nerdrum.

Foto: Agnete Brun / NRK

UXA - håpets land?

Mens USA står foran et skjebnevalg, reiser en bekymret, men likevel optimistisk Thomas Seltzer rundt i sitt gamle hjemland på leting etter håp.

Han har brukt de siste åtte årene på å prøve å forstå hva Amerika betyr for folk, og hva det betyr for ham.

– Jeg har sett mye misere, tristesse og faenskap, men på tross av det har jeg fremdeles tro på det amerikanske prosjektet. Det ligger i amerikanernes natur å være optimistiske, pragmatiske og ikke minst innovative, sier Seltzer.

Med den tredje sesongen av UXA avslutter Seltzer sin Amerika-trilogi.

– Jeg nekter å tro at dette gedigne eksperimentet vi kaller USA går mot slutten. Landet har stått foran store prøvelser før og alltid greid å reise seg, sier Seltzer om sin nye dokumentarserie i fem episoder.

  • Premiere 24. september i NRK TV
  • Kommunikasjonsansvarlig: Camilla Sand

Thomas Seltzer programleder og sitter i en brun kontorstol bak en pult med armene hvilende på bordet. Han har brunt kortklipt hår og mørk brilleinnfatning og grønn skjorte brettet opp på ermene. I bakgrunnen henger et amerikansk flagg og en logo for delstaten Arizona. Han ser oppgitt ut med en alvorlig mine i ansiktet.

Med den tredje sesongen av «UXA» avslutter Seltzer sin Amerika-trilogi.

Foto: Mari Allgot Lie / NRK

Leo og de farlige

I denne dokumentarserien treffer vi mennesker som er regnet som de aller farligste blant oss. Hans Marius var 19 år da han forsøkte å drepe familien sin. Markus tok livet av en skolekamerat i russetiden. Erlend voldtok to kvinner på det groveste. Elise er dømt for vold og trusler. Liv Randi drepte en nabogutt på seks år.

Leo Ajkic ser nærmere på hvordan vi som samfunn håndterer mennesker som har gjort svært alvorlige forbrytelser og kan komme til å gjøre det igjen. Mange av dem er idømt forvaring, som er en tidsubestemt straff. For å bli løslatt, må de bevise at de har endret seg. Hvem er de? Hva har de gjort? Og kan alle mennesker endre seg?

Programleder Leo Ajkic har på seg en sort genser med rund hals. Han ser på kameraet med lukket munn. Leo har kort sort/grått hår, bart og skjegg.

Leo Ajkic er tilbake med en ny dokumentarserie i høst.

Foto: Aksel Storstein / NRK

Mancave

Mancave er et upolert oppussingsprogram om vennskap, mannskap og bannskap. Programleder Morten Strand og håndverker Kai Simon Simonsen legger ut på en reise i Norge med et edelt mål: Å hjelpe menn med å oppfylle drømmen om en egen mancave.

Gjennom seks episoder blir vi kjent med helt vanlige menn som alle har en helt spesiell historie. Sammen med Morten og Kai Simon bretter de opp ermene for å lage et fristed der mannen kan være seg selv, blottet for rosa pynteputer og sterile sofatrekk.

Det blir blant annet bygget en 80-tallsbar i en enebolig, et showroom for gamle biler i en gammel butikk, en Hawaii/Texas-bar i en gammel låve og en saloon i en rotete garasje.

Mancave er stedet for å samle lidenskap, venner og tanker som hva det vil si å være mann i 2024.

En mann med mørkblondt hår og skjegg med bart står inne i en garasje iført en rød flanellskjorte og et skinnforkle med noen flekker. Han har den ene hånda i siden og holder verktøy i den andre mens han lener seg på en del av en motorsykkel. I midten bak i bildet er det et kraftig rødt lys.

Mancave har premiere i oktober.

Foto: Simen Fangel / NRK

Brekket

Bestekompisene Jonis Josef, Martin Lepperød og Henrik Farley skal endelig gjennomføre barndomsdrømmen, nemlig å rane Norges bank. Men først må de finne det perfekte crewet. Gjennom en rekke humoristiske, spennende og kriminelle oppgaver skal ti kjendiskandidater bli til tre dedikerte ranere. Deretter venter årets mest nervepirrende og spennende finale: Brekket.

Konkurransedrevet reality i ni episoder.

  • Premiere: fredag 1. november i NRK TV
  • Kontakt: Camilla Sand

I en parkeringskjeller står tre menn side om side lent mot en rød eldre bilmodell. Mannen lengst til venstre har på seg sorte sko, beige bukse og blå, glinsende jakke. han holder hendene foran seg. Mannen i midten har kort brunt hår, sorte bukser, sorte sko og åpen rød skinnjakke med hende samlet foran skrittet. Mannen lengst til høyre lener seg på siden mot bilen, har sort krøllete hår, sorte sko, beige bukser og en åpen gul jakke.

Brekket, Martin Lepperød, Henrik Farley, Jonis Josef, foto: Kim Erlandsen, NRK

Foto: Kim Erlandsen / NRK

NM i gjemsel

Gjemsel er kanskje verdens mest tidløse lek, med røtter tilbake til flere hundre år før vår tid. Likevel har den aldri fått sitt eget forbund, organiserte konkurranser eller nasjonalt mesterskap – før nå!

Det blir lekent og intenst når ti forhåndskvalifiserte deltakere kaster seg inn i alle tenkelige varianter av gjemsel. Deltakerne må bevise at de har hurtighet, kløkt, taktiske ferdigheter og ikke minst, en utrolig evne til å forsvinne på et blunk. Bare den som mestrer alle disse kravene kan få tittelen Norgesmester.

Mesterskapet, ledet av Live Nelvik, blir ekstra gøy med kommentatorene Emil Gukild og Sander «Randulle» Dale, som vil fargelegge alle detaljene i konkurransene.

Emil Gukild, Live Nelvik og Sander «Randulle» Dale poserer for kamera. De står på en sti i skogen en solfylt sommerdag. Emil og Sander har på seg svart pique med NM i gjemsel-logo. Live Nelvik står mellom dem og smiler i en blå skjorte og bukse.

Emil Gukild, Live Nelvik og Sander «Randulle» Dale.

Foto: Espen Solli / NRK

Oro Jaska

Oro Jaska er samisk og betyr «hold kjeft». Dette er en ungdomsserie fra Karasjok om vennskap, snøscootere og fordommer som knuses.

Elli Anne (17) hater Karasjok og teller dager til hun kan flytte bort. Issat (17) er bygdas snøcooterhåp. Han håper på å dra til USA snart for å kjøre proffliga.

Alt endrer seg når Elli Anne våkner etter en fest og ikke husker noe som helst. Hun begynner å mistenke at hun har blitt voldtatt. Hun vil bare at alt skal bli som før, så hun slipper å leve med stempelet som bygdas voldtektsoffer. Issat, som er redd for at det skal komme ut at han liker gutter, blir beskyldt for å ha voldtatt henne. Ryktene begynner å svirre, og Elli Anne skjønner at hun er nødt til å gjøre noe.

Men Sápmi er et lite, tettvevd samfunn, der det å snakke åpent om overgrep og det å være skeiv er vanskelig. Oro Jaska er en serie om å bryte stillheten.

To jenter sitter tett inntil hverandre og kniser tilsynelatende. Hun til høyre har jordbærblondt, skulderlangt hår. Damen til venstre har brunt hår og et rødt hårbånd og ser på den andre. De har begge på seg røde, samiske folkedrakter med fine broderier og søljer.

Estrid Gustafsson-Fjellheim som Sajje, og Kátjá Rávdná Broch Einebakken som Elli Anne.

Foto: Alfred Film/Feelgood / NRK

Hjerte til hjerte

Etter stor suksess med de to første sesongene er Hjerte til hjerte endelig tilbake med en etterlengtet tredje sesong. Denne populære mockumentary-serien følger den grenseløse karakteren Linn Skåber, spilt av Linn Skåber selv.

I sesong 3 har Linn Skåber fått drømmerollen som Kristin Kirkemo i en Netflix-serie om de beryktede Orderud-drapene. Men det er bare ett problem: Linn er allerede bundet til en fulltidsstilling som ambassadør for Mental Helse, en posisjon hun ikke får lov til å forlate. I et desperat forsøk på å komme seg ut av kontrakten, tyr Linn til et av sine klassiske, katastrofale påfunn. Hun velger å lyve på seg et overgrep, i håp om at det vil bli behandlet som et internt varsel. Som alltid i Linns univers løser hun ett problem ved å skape et nytt.

På dette bildet ser vi Linn Skåber med langt blondt, helt rett hår og briller. Hun har på seg en beige kåpe og hvit høyhalset genser. i hånden holder hun en mobiltelefon med et bilde av Kristin Kirkemo, og det er tydelig at hun har forsøkt å kopiere hennes stil. Linn er avbildet foran en grå bil på en parkeringsplass mens hun smiler.

Linn Skåber har fått drømmerollen som Kristin Kirkemo i ny sesong av «Hjerte til hjerte».

Foto: NRK

Valpedrømmen

I Valpedrømmen skal hundetrener Maren Teien Rørvik møte og gi lure råd til barn som har fått sin første valp.

Det å få sin første valp er en fantastisk opplevelse, fylt med lek og moro, men det kan også være slitsomt til tider. For valper biter, ødelegger ting og hører ikke alltid etter når man roper på dem. Maren møter seks ferske valpeeiere og valpene deres, og lærer dem opp til å bli barnas bestevenn!

Maren Teien Rørvik, Andreas og valpen Klara står sammen inntil hverandre og smiler. Maren har langt brunt hår og smiler til venstre i bildet. Hun holder en liten hundevalp med lange ører og helt lys pels sammen med en ung gutt med oransje t-skjorte og kort, blondt hår. I bakgrunnen sees granskog.

Maren Teien Rørvik, Andreas og valpen Klara.

Foto: Erik Johnsen/Monster / NRK

Dyredilla

I Dyredilla passer Sjefen og assistenten Laila alle slags kjæledyr. Tantebarna til Laila vil gjerne hjelpe til med å passe dyrene. Det synes Sjefen er en dårlig idé. Men er det egentlig det?

Dyredilla er en humorserie for 4-6-åringen med barn og dyr i hovedrollene. Gjennom ti episoder blir du kjent med tøffe barn, søte dyr og tullete voksne. Liker du dyr, er dette serien for deg.

hei

Gjengen i «Dyredilla».

Foto: NRK

Superskrekk

Den lettskremte NRK-vakten Marius (Markus Neby) har endelig fått sin første Halloween-nattevakt på NRK. Det han ikke vet, er at NRK er bygget på en gammel gravplass. Allerede på sin første nattevakt får Marius kjenne på at Halloween-nettene ikke er som andre netter, noe sjefen hans (Johan Golden) har prøvd å forberede ham på. To spøkelsesjegere, Mathea Stensæth Josefsen og Peter Andreas Hjellnes Moseng, dukker overraskende opp og hjelper Marius i hans kamp mot gjenferd. Sammen skal de få spøkelsene vekk så NRK blir spøkelsesfritt.

Humor-krimserien Superskrekk passer for hele familien og barn fra åtte år.

I forgrunnen av dette bildet er Markus Neby. Han har et sleskt glis og ser rett på kameraet mens han er iført en vekterskjorte. I bakgrunnen ser vi tre personer. Personen til venstre har sorte dreadlocks og ser ut som han prøver å skremme noen. Personen i midten bak ser ut som en streng sjef, han smiler ikke og har på seg dress og slips. Personen helt til høyre er en dame med kort brunt hår og hvitt hårbånd. Hun ser skeptisk ut i blikket.

Halloween-moro: Bli skremt og le med «Superskrekk».

Grafikk: NRK

Drømmerommet

I Drømmerommet pusser programleder Margrethe og Snekker-Ola opp barnerom, kun med gjenbruk og redesign! Et morsomt og annerledes oppussingsprogram som skal vise at andres skrot kan ha enorm verdi. Gjennom seks episoder ønsker vi å inspirere seerne til å tenke kreativt før de kaster og kjøper nytt.

Pressebilde hvor vi ser programleder Margrethe, en dame med brunt skulderlangt hår med krøller og grønn t-skjorte ligge i en hengekøye mens hun ser drømmende opp i taket. HEngekøyen er festet i et slags tårn laget i et hjørne av et soverom. I et av vinduene i tårnet ser vi hodet til en mann med brunt kort hår. Han kikker ned på damen.

Margrethe og Snekker-Ola pusser opp barnerom med gjenbrukte møbler og redesign.

Foto: NRK

Vettskremt sesong 2

Halloween kan by på enda mer skrekkfylt TV-underholdning. I den nye sesongen av Vettskremt flytter elleve kjente deltakere inn i et nedlagt hospital med ett eneste mål: Å holde pulsen under kontroll mens de blir skremt fra alle kanter. Programledere er Annika Momrak og Erik Solbakken.

11 personer står på rad og rekke utenfor Dikemark, et nedlagt sinnsykehus. Det er snø på bakken, og de har alle på seg boblejakker og -kåper. De ser skremte ut.

F.v.: Herman Dahl, Carina Olset, Øystein Bache, Jon Ludvig Hammer, Tara Lina Shahin, Tom Strømnæss, Arin Soltanpanah, Mia Gundersen, Galvan Mehidi, Sofie A. E. Høgestøl og Fritz Aanes.

Foto: NRK

Skattejakt i fjæra

Bli med Khaled på skattejakt i fjæra! Sammen med vennene Hermine og Halvard Olai utforsker han livet i fjæra. De leter etter krabber og skjell, smaker på sneiler og kråkeboller og kommer tett på fisker og brennmaneter. «Skattejakt i fjæra» er en ny dokumentarserie fra Austevoll i Vestland.

Tre barn i tiårsalderen står på en strand iført hver sin svarte tørrdrakt. Gutten til venstre har kort blondt hår og smiler. I midten står en gutt med halvlangt mørkt hår. HAn holder en taskekrabbe opp/ned. Til høyre i bildet står ei jente med lyse musefletter. Hun gaper høyt og har hendene på hver side av kinnene sine.

Halvard Olia, Khaled og Hermine har funnet en krabbe.

Foto: NRK

Kompani O.R.D.

Møt kompani O.R.D. Tre gløgge unger som løser ordrelaterte forbrytelser med mål om å gjøre grammatikk gøy igjen.

I dette kreative universet eksisterer det en rar og klønete ordskurk (spilt av Calle Hellevang-Larsen) som elsker å rote med grammatikken. Det skaper trøbbel. Ubåt-kapteinen kommer seg ikke opp, dragstjerna gulper gullfisk i stedet for å synge og utstillingshunden sier plutselig mjau!

Kompani O.R.D. er et nyskapende, gøyalt og fargesprakende program i åtte episoder. Læringsprogrammet tar for seg én ordgruppe i hvert program, og gjennom humor og musikk får målgruppa økt kunnskap om grammatikk, uten at de merker det.

Midt i utkanten av en skog står en mann med en snodig bekledning. Han er iført en lyslilla kondomdress, blå svømmeføtter, blå badehette og redningsvest. Han har langt sort hår og bart og smiler lurt til kamera mens han går bortover.

Calle Hellevang-Larsen spiller Ordskurken som skurker i grammatikken i Kompani O.R.D.

Foto: Robert Rønning / NRK

Maskorama

Etter ti lørdager med Alle mot 1 er Maskorama tilbake med femte sesong i november. Klarer kjendisene å holde sin identitet hemmelig når hele Norge prøver å finne ut hvem som skjuler seg bak maska? Silje Nordnes, Marion Ravn, Robert Stoltenberg og Tete Lidbom er med når nye gåter skal løses.

  • Premiere lørdag 9. november i NRK TV
  • Kontakt Janina Mosti

Tyrann

Tyrann handler om alle de menneskene som gjennom tiden har gjort verden til et markant dårligere sted. Det dreier seg rett og slett verdenshistoriens mest morderiske, korrupte og løgnaktige og undertrykkende personer. De befinner seg overalt, ofte i begivenhetenes og maktens sentrum. Jakob Naustdal forteller deg tyrannenes vanvittige og action-mettede historier. Få med deg en av Danmarks Radios største podkastsuksesser i år.

Hele historien: Rinnan

Under krigen blir Henry Rinnan agent for Nazi-Tyskland og får sin egen bande medhjelpere. De står bak mishandling og henrettelser av flere hundre norske motstandsfolk.

Hvordan møttes dere?

Astrid Uhrenholdt Jacobsen møtte sin store kjærlighet første gang på en parkeringsplass. Det forteller hun mer om i den tredje sesongen av podkasten Hvordan møttes dere? Kjente par forteller programleder Karen Marie Berg rørende, morsomme og spennende historier om hvordan de ble kjærester.

Historier fra virkeligheten: Våpensmuglerne

Hva skjer når to karer med en mørk fortid sammen skal smugle våpen til Irak i kampen mot IS? Våpensmuglerne er historien om en ellevill reise stappfull av vendepunkter og om et gryende vennskap som også blir deres vei ut av kriminalitet.

På bildet sees to menn som er skallet. Den ene har skjegg og bart. I grafikken mellom dem er et maskingevær. Man kan også se et utsnitt av et kart og en lastebil.

«Våpensmuglerne» har premiere 3. september.

Grafikk: NRK

Leseklubben

NRKs nye podkast Leseklubben ble lansert tidligere denne uken. Tirsdag 27. august gikk startskuddet for en nasjonal lesefest hvor alle inviteres til å lese samme bok samtidig. Det er Christine Lossius Thorin som er programleder i podkasten sammen med skuespiller og komiker Kristoffer Olsen.

I podkasten dukker også kjente stemmer som Live Nelvik, Henrik Fladseth og Linnéa Myhre opp. Først ut er Live Nelvik, som skal bli med oss og lese «1984» av George Orwell.

Fem personer er avbildet i en moderne og minimalistisk leilighet. To stykker i forgrunnen sitter og de tre bak står. Den ene sittende mannen har en bok i fanget han leser i. De andre fire smiler til kameraet.

Fra høyre: programlederne Christine Lossius Thorin og Kristoffer Olsen har fått med seg Linnéa Myhre, Henrik Fladseth og Live Nelvik i "Leseklubben".

Foto: Torstein Georg Bøe / NRK

Sherwood, sesong 2

Nesten en halv million så den første sesongen av det kritikerrosste krimdramaet Sherwood. I sesong 2 truer et meningsløst drap truer med å rive opp gamle sår i Notthinghamshire. Et forslag om å åpne en ny gruve skaper splid, og to nye familier blir viklet inn i gamle konflikter.

  • Premiere 13. september i NRK TV

Kapringen

En annen britisk serie som kommer på NRK er thrillerdramaet Kapringen (original tittel: Nightsleeper). En hacker tar kontrollen over et nattog mellom Glasgow og London. To personer som ikke har møtt hverandre må samarbeide for å forsøke å redde passasjerenes liv.

  • Premiere 26. september i NRK TV

Joan

Sophie Turner spiller hovedrollen i serien om Joan Hanningtons reise fra husmor og mor, til småforbryter, diamanttyv og kriminell hjerne i London på 1980-tallet.

  • Premiere i oktober i NRK TV

Presidentvalget i USA

Det har allerede rukket å bli en dramatisk valgkamp i USA. Attentatet på Donald Trump og Joe Bidens valg om å trekke sitt kandidatur har gjort valgkampen mer spennende og uforutsigbar enn vi noen gang har sett tidligere. Nå står valget mellom demokratenes kandidat Kamala Harris og republikanernes Donald Trump.

Presidentvalget i USA er NRK Nyheters største satsing i høst. NRK skal dekke valget tett gjennom løpende nyhetsdekning, nære menneskemøter, temasendinger, podkaster, dokumentarer og relevante serier.

Det kan komme endringer på premieredatoer. Kontakt pressevakt@nrk.no for informasjon om programmer som ikke har kommunikasjonsansvarlig. Flere bilder og mer informasjon finner du på nrk.no/presse.