Informasjon fra NRK

Ny sesong av Rådebank

Det kommer en ny sesong av Rådebank i 2021.

GT og Sivert

MER RÅNING: GT og bestevennen Sivert nyter tilværelsen i garasjen. Det blir mer råning i sesong 2, som spilles inn i Bø allerede fra sommeren.

Foto: Fenomen / NRK

Over 300.000 har sett serien om kompisgjengen som råner rundt i Bø både til fornøyelse og forbannelse for resten av bygda. I sommer starter innspillingen av sesong 2, også denne gangen i Bø.

– Vi er heldige som får lov til å lage en ny sesong og gleder oss veldig til å komme i gang med innspillingen. Sesong 2 ble skrevet allerede før første sesong, og jeg har hentet inspirasjon fra både eget liv og historier fra hjemfylket. Jeg tror serien vil slå an også utenfor rånemiljøet, sier serieskaper Linn-Jeanethe Kyed.

Treffer et ungt pulikum

– NRK P3 skal speile ung virkelighet i Norge i dag, og vi er megastolte av å ha Rådebank i vår portefølje, sier eksekutive produsent i NRK Melike Leblebicioglu.

Serien tar rånemiljøet på alvor. Den første sesongen portretterer også konsekvensene det får for hovedrolleinnhaver GT når han ikke klarer å prate om egne såre følelser.

– Tallene viser at Rådebank treffer et ungt publikum, noe vi er svært fornøyde med. Vi ser frem til å dele sesong 2 med et publikum som har gitt veldig positiv respons på serien, sier Melike Leblebicioglu.

Mer fra NRK.no/presse

Selv superhelter må på skolebenken! Se den nye serien om en gruppe førsteklassinger på denne helt spesielle internatskolen for framtidige superhelter.

Ny serie på NRK Super

Selv superhelter må på skolebenken! Men det er ikke lett å være en ung helt når man ikke kan kontrollere superkreftene sine. Og når det går galt for uerfarne helter, kan det få dramatiske og komiske konsekvenser.