Hopp til innhold
Info fra NRK

Ny nyhets­design i hele NRK

NRK gjennomgår i disse dager en større endring av design og profil på alle plattformer. I kveld kommer også Dagsrevyen i ny drakt.

Nytt Dagsrevyen-studio. Nina Owing og Petter Oulie-Hauge sitter rundt bordet under generalprøven.

Nina Owing og Petter Oulie-Hauge under generalprøven i det nye Dagsrevyen-studioet.

Foto: NRK

Deler av den nye profilen er allerede innført på NRK.no, i NRK TV og NRK Radio med blant annet nye fonter og ny fargepalett. Målet er at NRK skal være en tydeligere og mer helhetlig avsender på alle plattformer.

Nå innfører NRK ny nyhetsdesign på tvers av alle NRKs plattformer, inkludert nye studioer.

– Nyhetsdesignet skal gi et mer helhetlig, inkluderende og moderne uttrykk på tvers av hele NRK Nyheters tilbud, også distriktskontorene landet rundt. Ny nyhetsdesign er utviklet av våre egne ansatte fra ulike fagmiljø som har jobbet prosjektbasert med dette over flere år, sier Knut Magnus Berge, nyhetsredaktør i NRK.

En bedre publikumsopplevelse

NRK gjør disse endringene for å gjøre brukeropplevelsen enda bedre. Det legges stor vekt på universell utforming. Publikum skal oppleve at NRK TV, NRK Radio og NRK.no snakker bedre sammen, har et moderne uttrykk og er tilpasset brukervanene i en bransje i stadig endring.

Reprofileringen bidrar også til å gjøre arbeidshverdagen enklere for de ansatte. Nye maler, rutiner og utstyr skal gjøre NRKs arbeid med effektivt og tidsbesparende.

– Det er også gjort en oppgradering av teknologi med kamerarobotikk og nytt lys i studio. Dette er en del av en jevnlig oppgradering som skjer omkring hvert tiende år, sist i 2015, sier Berge.

En del av forberedelsene til nytt kontor

NRK skal etter planen flytte inn i nye lokaler på Ensjø i 2029. Hele nyhetsdesignet, som i all hovedsak er software, blir med på flyttelasset.

– Ny nyhetsdesign er en naturlig del av flytteprosessen vi er i gang med. Den nye teknologien blir integrert med det som kan gjenbrukes i studio, og blir selvsagt også med når vi flytter inn i nytt hovedkvarter på Ensjø, sier Berge.