Ny helg på NRK P2

Til høsten endres helgesendeskjemaet på NRK P2. Kanalsjef Ole Jan Larsen sier direktesendinger fra flere steder i landet og utvikling av nye programmer skal løfte lyttertilbudet i helgen.

NRK P2

NRK P2 skal speile landet bedre, sier kanalsjef Ole Jan Larsen.

Foto: NRK

Ønsket er nemlig å levere et tilbud som passer enda bedre for P2-lytterne lørdager og søndager. Endringene vil skje i løpet av høsten.

- Vi har gjort en stor jobb for å styrke NRK P2 på hverdager. Nå gjør vi jobben også med helga. NRK P2 har mange dedikerte lyttere, og målet er å gi de som ønsker smart og aktuell verbalradio et enda bedre tilbud, sier Larsen

NRK P2 har i løpet av de siste årene lansert flere nye hverdagsprogrammer som har styrket kanalen, og et av målene er å produsere flere sendinger utenfor Oslo i helgene.

- Direktesendt radio er et veldig sterkt konsept, som gir lytterne følelsen av å være påkoblet det som skjer akkurat nå. I tillegg er det en klar ambisjon å speile landet bedre. Store deler av innholdet på kanalen blir produsert på Marienlyst i Oslo. Derfor er ønsket å lage mer P2-radio fra andre steder i landet, sier Larsen.

NRK P2 er verbalradio fra morgen til kveld. Lørdag og søndag ettermiddag tilbyr imidlertid kanalen spesialprogrammer om musikk.

- Ønsket er å utvikle og fornye musikkjournalistikken, og å gjøre tilbudet enda viktigere for kanalen. I dag har vi sjangerprogrammer om jazz, kunstmusikk, blues, verdensmusikk og folkemusikk. Hvordan kan vi styrke musikkjournalistikken i NRK P2 slik at enda flere opplever tilbudet som engasjerende og interessant, er spørsmålet vi stiller oss.

Endringene i helgetilbudet vil også bety at enkelte programmer blir erstattet:

- P2-lytterne er dedikerte og engasjerte. Derfor er det alltid utfordrende å gjøre endringer i sendeskjemaet. Det vil være programmer som utgår og vil bli erstattet av nye tilbud. Målet er å tilby nye programmer som styrker kanalen med unikt innhold i det norske radiomarkedet, slik at både nye og trofaste lyttere blir fornøyde, avslutter Larsen.