Informasjon fra NRK

NRKs podkaster på Spotify

Fra 9. januar er NRKs podkasttilbud tilgjengelig på Spotify.

Et utvalg av NRKs podkasttilbud.

Et utvalg av NRKs podkasttilbud.

Foto: NRK / NRK

NRK har signert en avtale med musikkstrømmetjenesten, og nå blir samarbeidet straks til glede for publikum.

– Dette er gode nyheter for både NRK og publikum. Våre lyttere har lenge ønsket seg NRKs podkasttilbud på Spotify, sier Vilde Hjort Batzer som er podkastsjef i NRK.

Også Spotify er glade for samarbeidet.

– Det er veldig stas å kunne ønske NRKs podkaster velkommen til Spotify. Vi håper både nye og gamle brukere setter like stor pris på dette som vi gjør, sier nordisk direktør for Spotify, Jenny Hermanson.

Jenny har allerede flere favoritter blant NRKs mange tilbud.

– Jeg er veldig glad for at Spotify nå tilbyr noen av mine personlige norske podkast-favoritter, som «Ekko» og «Familiene på Orderud». Og så gleder jeg meg til premieren på Tore Sagens nye podkast, sier hun.

Tore Sagen med ny podkast

Ja da, du leste riktig. Tore Sagen, kjent fra «Radioresepsjonen» og «Side om Side», har nå fått sin egen podkast.

I podkasten snakker Tore med folk han har lyst til å snakke med – så lenge han har lyst.

– Jeg er en nysgjerrig fyr og det er mange jeg vil prate med. I stedet for å ringe dem eller snakke med dem på «Lorry» så inviterer jeg dem like greit inn i podkaststudioet. Kanskje noen andre kan få glede av praten også, sier Tore Sagen om bakgrunnen for sin podkast.

I podkasten snakker Tore med folk han synes har noe interessant å fortelle. Første sesong er på 8 episoder, og første episode slippes den 10. januar. Utover våren vil det komme en episode i uka.

– Det finnes så mange pratepodkaster der ute, men dette er den første med god lyd, lover Tore Sagen.

Rekordår for podkast-lytting

2018 ble året podkast for alvor spredte seg i den norske befolkningen. I følge podkastsjef Vilde Hjort Batzer lytter stadig flere podkast ukentlig, og det er færre som sjeldnere eller aldri lytter.

For NRK har økningen i antall nedlastninger av podkaster vært på over 40%.

– Vi har laget en del nye serier som har truffet veldig bredt. Totalt har vi lansert rundt 40 nye podkast-titler i 2018, og publikum har fått mye mer å velge i, sier Vilde Hjort Batzer.

I 2019 kommer det også en del nye podkaster fra NRK, i tillegg til at det kommer ny sesong av «Hele Historien», «Hos Peder», «Elefanten», «P3 Dokumentar» og mye mer.

Alle NRKs podkaster er nå tilgjengelige i Spotify.