Informasjon fra NRK

NRKs «Livstid» solgt til utlandet

Allerede før premieren er det klart at krimserien skal sendes i en rekke land i Europa og i Australia.

Illustrasjon av Livstid, for NRK TV.
Foto: NRK

Den nye krimserien «Livstid» er produsert av Monster for NRK og har premiere på NRK 1 og strømmetjenesten NRK TV søndag 6. september.

– Dette er en ganske annerledes og mer underholdende krimserie i forhold til den tradisjonelle nordic noir-sjangeren mange har blitt kjent med, så det er veldig gøy at også dette omfavnes internasjonalt. Det viser nok en gang at norsk drama har et godt rykte på det store tv-markedet, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Norsk krim på australske skjermer

En av årets store publikumsfavoritter på NRK har vært den australske serien «Et sted å høre til». Nå sendes norsk TV andre veien når den australske TV-kanalen SBS har kjøpt og skal sende «Livstid». Det skal også Canal Plus i Frankrike og Pro Plus i Slovenia.

I tillegg skal serien sendes i de nordiske landene. Danske DR, svenske SVT, finske YLE og islandske RUV er samprodusenter gjennom TV-samarbeidet Nordvisjon. SVT har sin premiere allerede neste uke, mens den finske premieren er i november. Flere datoer vil bli annonsert av de ulike selskapene senere.

Livstid

Tone Mostraum og Iselin Shumba har hovedrollene i "Livstid".

Foto: Jan Erik Kirkevold/Monster

«Happy noir» med to tidslinjer

Det er første gang NRK lager krim med avsluttende episoder. I serien blir vi kjent med politietterforsker Victoria Woll (Tone Mostraum) og hennes etterforskningsgruppe som andre kollegaer ertende kaller for B-laget. Vi følger Victoria når hun i hver episode løser enkeltstående drapsgåter i nåtid, samtidig som vi får se at hun 15 år senere nøster opp i sitt livs viktigste krimsak. Hver episode gir et puslespill av gåter.

Serieskaper Gjermund S. Eriksen har tidligere vunnet Emmy-pris for serien «Mammon».

­– Vi tok mål av oss å fornye med Livstid. Nå ser vi frem til å få vise det norske publikum hva «happy noir» faktisk er, sier executive produsent i Monster, Håkon Briseid .