Hopp til innhold
Info fra NRK

Familien Adampour

Familie. Ingen irriterer oss mer og ingen elsker vi høyere. Denne familien feirer både jul, 17. mai og eid, og mens de planlegger festlighetene krangler de så busta fyker. Velkommen til «Familien Adampour», NRKs nye dokusåpe.

En stor familie samlet, voksne og barn. Bak dem skriften: Familien Adampour

FAMILIEN ADAMPOUR: Det er aldri kjedelig rundt familien Adampour og dens medlemmer er lett å bli glad i. Familien er på én og samme tid både svært gjenkjennelige og ganske annerledes.

Foto: Kristian Hafstad Millstein / Monster/NRK

Som barn av flyktninger vokste Mina, Lina, Diana og Sophia opp i en kommunal treromsleilighet på Grünerløkka i Oslo. I dag gjør de suksess på hvert sitt hold, og i TV-serien «Familien Adampour» blir vi med inn i hverdagen til en familie som sjeldent sitter stille.

– Da jeg vokste opp så jeg ingen som var lik meg på TV. Det betyr mye å være med på å gjøre skjermen mer mangfoldig gjennom dette programmet. Jeg synes også at det er tøft at alle holder på med noe forskjellig, samtidig håper jeg det er inspirerende sier Sophia Adampour, som er yngstejenta i familien.

Søstrene Lina, Mina, Diana og Sophia har meninger om det meste, og blander seg konstant i hverandres liv. Lina har nyheter som sjokkerer de andre.

Søstrene Lina, Mina, Diana og Sophia har meninger om det meste, og blander seg konstant i hverandres liv. Lina har nyheter som sjokkerer de andre.

Krangler så busta fyker

I serien følger vi livet til fire av søstrene Adampour. Her skjer ingenting i fred og ro. Dette er en familie som krangler så busta fyker og som stikker nesa i det meste, gjerne der den kanskje ikke burde være. Men i bunn ligger en dyp kjærlighet og en grenseløs lojalitet. De er en familie hvor alle stiller opp for alle. Alltid.

To smilende damer

MINA OG SOPHIA: Felles humor, sterke familiebånd og mamma Afsaneh binder familien Adampour sammen. Mina er lege og samfunnsdebattant. Sophia driver et galleri for kryptokunst i Oslo.

Foto: Monster/NRK

Kamerateamet har fulgt familien siden i fjor. Litt vel intimt noen ganger, ifølge søstrene.

– Jeg begynte å gråte allerede på første opptak. Det var kanskje litt kleint. På den andre side har det ført til at jeg har reflektert mer over hvordan vi har kommet dit vi er i dag. Jeg har kjent på mye takknemlighet. Jeg både gleder og gruer meg til serien kommer ut, sier Sophia Adampour.

Søstrene Adampour går ikke rundt grøten. De tør å si det andre bare tenker, og har sterke meninger om temaer de fleste kjenner seg igjen i, og som trolig vekker følelser hos oss mange.

Kvinne i rosa med langt mørkt hår smiler mot barn i boblejakke

DRIFTIG DAME: Diana Adampour driver både en campingplass i Hallingdal og en kiosk i Oslo. Her er hun sammen med sin eldste sønn, Rahmat.

Foto: Monster/NRK

Suksesshistorie

Fortellingen om familien Adampour er på mange måter en suksesshistorie. De startet på bar bakke i Norge, da mor Afsaneh og pappa Amin kom fra Iran til Norge med to små døtre i 1988.

En viljesterk, kjærlig og modig mor ville at barna skulle få muligheter hun aldri fikk. Her fikk alle barna gå på fotball, ballett og karate, og har samtidig hatt deltidsjobber fra barnsben av for å bidra til familiens økonomi. Dette er en flokk individualister, som likevel setter familien over alt.

Fira damer med mørkt hår og forskjellige farger på blusene, sitter på gulvet

VIL VEKKE FØLELSER: Søstrene Adampour går ikke rundt grøten. De tør å si det andre bare tenker, og har sterke meninger om temaer de fleste kjenner seg igjen i. Her søstrene Mina, Diana, Sophia og Lina.

Foto: Kristian Hafstad Millstein / Monster/NRK

Alle episodene publiseres i NRK TV torsdag 24. mars.