NRK Meny
Normal

NRK-sporten klar for VM på hjemmebane

3. mars inntar 35 nasjoner Norges nasjonalarena for å kappes i VM i skiskyting 2016. NRK sender samtlige øvelser og medaljeseremonier direkte på TV, hele mesterskapet igjennom. Studio til "VM-kveld" er rigget til på Universitetsplassen. Her får vi sammendrag, intervjuer og humørfylte rapporter fra et Oslo i festhumør.

VM skiksyting 2016

Reportere, kommentatorer og programledere under VM skiskyting 2016: Karen-Marie Ellefsen, Anne Rimmen, Ole Rolfsrud, Dag Erik Pedersen, Line Andersen og Ida Nysæter Rasch.

Foto: Jørn Veberg / NRK

Årets utøvere fra de 35 nasjonene, 162 menn og 151 kvinner, skal gjennom i alt 11 øvelser.

NRK satser stort
Skiskytter-VM er det største prosjektet for NRK-sporten siden Ski-VM i 2011.

Alle øvelsene overføres direkte på NRK1 og NRK P1. Til sammen sender NRK over 60 timer skiskyting under VM mellom 3. og 13. mars, som er siste mesterskapsdag.

Er du langt unna TV- og radioapparatet, men derimot har pc eller mobil innen rekkevidde, kan du få med deg hele mesterskapet på direkte-TV, https://tv.nrk.no/direkte/.

VM-kveld
Medaljeutdelingene finner sted med en flombelyst Universitetsplassen som ramme, kommentert av Karen-Marie Ellefsen. Seremoniene skjer kl 20 hver kveld, og er fast innslag i VM-kveld som har rigget seg til på plassen. Anne Rimmen og Dag Erik Pedersen er programledere for kveldssendingene.

VM skiskyting 2016 - Anne Rimmen og Dag Erik Pedersen

Anne Rimmen og Dag Erik Pedersen leder sendingene fra Universitetsplassen.

Foto: Jørn Veberg / NRK

Med utsikt over hele byen serverer Ole Rolfsrud siste nytt fra utøverhotellet i Holmenkollen. Der møter vi norske og internasjonale utøvere, og Rolfsrud har garantert en og annen overraskelse å by på.

Det mangler heller ikke på humor i VM-kveld: Duoen Erik Solbakken og Hasse Hope har i oppgave å bevege seg ut på Karl Johan, Universitetsplassens nærmeste nabo, og gripe fatt i publikum og utøvere på sin egen, særegne måte.

Disse forteller og kommenterer
Alt i alt har NRK hentet sine beste folk til å formidle alt som konkurranser på internasjonalt toppnivå kan innebære av spenning, glede og skuffelse:

På NRK1 er Line Andersen programleder i studio i Holmenkollen. Hun har med seg ekspert Liv Grete Skjelbreid. Ida Nysæter Rasch står klar med mikrofonen for å intervjue utøverne, både før og etter konkurransene. Kommentatorer er Andreas Stabrun Smith, Torgeir Bjørn og Ola Lunde.

VM skiskyting 2016 - Ida Nysæter Rasch, Ole Rolfsrud og Line Andersen

Ida Nysæter Rasch, Ole Rolfsrud og Line Andersen rapporterer fra Holmenkollen på NRK1.

Foto: Jørn Veberg / NRK

Programleder på NRK P1 er Andreas Hagen, mens radioens kommentatorer i Holmenkollen er Ingrid Sørli Glomnes og Halvard Hanevold.

Nadia leder åpningsseremonien
Åpningsseremonien skjer 2. mars. Det blir parade med de 35 deltakerlandene, taler fra både kulturminister Linda Hofstad Helleland, Oslos ordfører Marianne Borgen og IBU-president Anders Besseberg, og bidrag fra noen av Norges flotteste artister. NRKs egen Nadia Hasnaoui er programleder, mens Karen-Marie Ellefsen og Andreas Stabrun Smith kommenterer direkte fra Universitetsplassen.

Stunts fra VM-dagen
På nrk.no hver kveld forteller Nicolay Ramm historiene du ikke visste du ville vite om skiskytterne. Sammen med sin makker fra VM i Falun, Robin Bryntesson, gir Ramm deg snakkisene fra VM-dagene i Holmenkollen. Helt Ramm – Pling i Kollen blir også sendt etter Kveldsnytt på NRK1.

NRK er Host Broadcaster
NRK er utpekt av EBU til blant annet å produsere bilder til hele verden fra øvelsene i Holmenkollen og medaljeseremoniene, og tilrettelegge for besøkende radio- og TV-stasjoner. 51 kameraer og 28 kommentatorbokser er rigget til.

Fra Spikersuppa til Universitetsplassen strekker det seg en 400 meter lange wire som skal fange opp folkelivet i forbindelse med medaljeutdelingen og konserter som blir arrangert alle øvelsesdager kl 19. Konsertene sendes på NRK2.

I alt er det 165 mennesker som jobber med Host Broadcaster-operasjonen.

For ytterligere informasjon, kontakt redaksjonssjef NRK Sport: Janne Fredriksen , tlf + 47 94 81 07 63

NRK Kommunikasjonsavdelingen

Marienlyst, 18. februar 2016