Informasjon fra NRK

NRK slipper i dag fire nye MGP-artister

Blir det «Sie Gubba», Kristin Husøy, Alexandru eller Thomas Løseth som skal stå på scenen under MGP - finalen på hjemmebane i Trondheim?

SPERREFRIST Collage MGP Delfinale Midt-Norge

Alexandru, Kristin Husøy, Sie Gubba og Thomas Løseth

Foto: NRK

I delfinale Midt-Norge lørdag 25. januar, er det disse fire trønderne som skal kjempe om en finalebillet til Trondheim 15. februar:

Alexandru: «Pink Jacket»

Tekst og melodi: Ruben Markussen

Melodi Grand Prix 2020

Alexandru

Foto: NRK

Alexandru Gros Grindvoll (19) fra Rennebu var tidligere et av medlemmene i guttebandet «Suite 16». Gruppa ga ut låten «Who I Wanna Be» som solgte til dobbel platinum. De deltok i MGP i 2016 der de kom på tredjeplass med låten «Anna Lee».

Nå satser Alexandru som soloartist. Helt siden han var tolv år gammel har han tolket kjente sanger på Youtube, og flere av videoene hans har 100 000 visninger.

I tillegg til å synge, spiller Alexandru gitar og trommer. Tross sin unge alder, har han fått prøve seg i flere deler av musikkbransjen. En av erfaringene han har gjort seg allerede er å opptre på et stort kinesisk TV-show med mange millioner seere.

Alexandru forteller at Spotify-spillelistene hans er fulle av punk og death metal, og for å roe seg ned på kvelden setter han helst på et av albumene til bandet Bring Me The Horizon. Selv om Alexandru har lært seg teknikken med å «growle», er det ikke dermed sagt at han selv vil drive med death metal. Låtene som kommer fra ham i tiden som kommer vil uansett bære preg av hans mer rocka identitet, men fortsatt med et snev av dagens pop-klima.

Kristin Husøy: «Pray For Me»

Tekst og melodi: Roel Rats og Kristin Husøy

Melodi Grand Prix 2020

Kristin Husøy

Foto: NRK

Kristin Husøy (18) har vokst opp og bor i Trondheim. Hun har spilt piano siden første klasse og spiller minst 30 minutter hver eneste dag. Kristin hadde musikk som valgfag på ungdomsskolen og startet på musikklinjen på videregående. Men etter ett år der tok hun et friår, og deltok blant annet i The Voice på TV2. Nå er hun tilbake på skolebenken.

Kristin forteller hun er glad i soul, jazz og R&B, spesielt fra siste halvdel av 1900-tallet. Hun er særlig inspirert av musikere som Amy Winehouse, Stevie Wonder, Lauryn Hill og Ella Fitzgerald.

Da Kristin hørte «Pray For Me» for første gang tenkte hun umiddelbart at dette var bra og helt i hennes gate – en blanding av moderne popmusikk ispedd litt gospel-soul.

Siden startet samarbeidet med Roel Rats om noe av teksten, og hun dro til Nederland for innspilling. Hun forteller at samarbeidet har vært utrolig lærerikt, og har gitt henne mye erfaring og nye vennskap.

SIE GUBBA: «Kjære du»

Tekst og melodi: Petter Øien og Magne Almås

Melodi Grand Prix 2020

Sie Gubba: Tore Dalsaune, Magne Almås, Petter Øien, Tommy Folstadli, Reidulf Wormdal og Morten Hølås.

Foto: NRK

SIE GUBBA feirer 25-årsjubileum i 2020. Det feires med en landsdekkende jubileumsturné, og ikke minst med å være tilbake i MGP. Countryrockerne fra Trøndelag har i 25 år vært et av landets travleste festband, og har med sin kombinasjon av folkelige tekster, drivende felespill og allsang-refreng, spilt i nærmest hver bygd, tettsted og by over hele landet. De har gitt ut 12 plater og flere singler, og innehatt førsteplassen på VG-lista med hele tre ulike album. I 2006 kom albumet «Sie Gubba», som ble bandets store gjennombrudd, mye takket være låten «Sånn e livet» som var på Norsktoppen i 20 uker.

SIE GUBBA deltok i MGP i 2011 der de kom til finalen med låten «Alt du vil ha».

Bandet består av Magne Almås, Tommy Folstadli, Petter Øien, Tore Dalsaune, Morten Hølås og Reidulf Wormdal.

Thomas Løseth: «Vertigo»

Tekst og melodi: Idar Sørensen. Vokal: Erika Norwich

Melodi Grand Prix 2020

Thomas Løseth

Foto: NRK

Thomas Løseth (32) kommer fra Fannrem i Orkdal. Han stakk av med seieren i The Voice på TV2 i 2017, og har siden den gang høstet mange lovord for sin silkemyke stemme og utstråling på scenen. I The Voice hadde han Lene Marlin som mentor.

Thomas har siden ung alder viet tiden og livet sitt til musikken. Og som han selv sier det: på den harde, lange måten. Han har vært vokalist i flere band, hatt utallige spillejobber, vært studiomusiker og satser nå som soloartist.

For tiden jobber han med debutplata, og flere singler er på planen for i år.

Akuvi opptrer i lørdagens delfinale

Melodi Grand Prix 2020

Akuvi

Foto: NRK

Akuvi er en av de fem forhåndskvalifiserte artistene. Hennes låt «Som du er» slippes fredag 24. januar. På lørdag blir hun å se i Midt-Norges delfinale.

Det var Raylee som sikret seg finaleplass i Sørlandets delfinale lørdag 11. januar, og Rein Alexander som gikk videre fra Øst-Norges delfinale.

Les mer om de andre artistene og hør låtene