«Kampen for tilværelsen» nominert til Prix Europa

NRK Dramas nysatsing «Kampen for tilværelsen» er nominert til Prix Europa som beste fjernsynsdrama. Nominasjonene til Europas gjeveste TV-priser ble offentliggjort dagen før serien har premiere på NRK1 onsdag 10. september.

Kampen for tilværelsen

Bartek Kaminski i rollen som den polske akademikeren Tomasz Novak.

Foto: NRK

«Kampen for tilværelsen» er eneste norske produksjon som i år er nominert til denne prisen, som gis til en dramaserie av særlig høy kvalitet. Den endelige juryeringen foretas av europeiske bransjefolk i Berlin i oktober.

Forfattertrioen Erlend Loe, Bjørn Olaf Johannessen og Per Schreiner står for idé og manus til «Kampen for tilværelsen». Serien følger en fattig polsk akademiker i hans møte med velhavende nordmenn i et av Oslos bedre strøk.

Les om serien: Kampen for tilværelsen

Gjenkjennelig

– I serien er handlingen lagt til Ullevål Hageby, men den europeiske nominasjonen viser at dette er historier som er gjenkjennelige i et langt bredere perspektiv, sier dramasjef Ivar Køhn. – «Kampen for tilværelsen» er et høyst originalt TV-drama, og det er flott at serien blir anerkjent på denne måten, sier Køhn.

Nominasjonen blir kjent uka etter at NRK-serien «Mammon» vant prisen for beste miniserie og regiprisen under Seoul International Drama Awards.

– Det viser at satsingen på norsk drama de siste årene har vært vellykket. Akkurat nå er det moro å være norsk i internasjonal TV-drama, sier Køhn.

Ærefullt

– Det er fantastisk å få en slik ærefull nominasjon i Europa for en TV-serie som ennå ikke har møtt sitt norske publikum. Spesielt stas er det å få denne nyheten dagen før premieren på NRK, sier produsent for «Kampen for tilværelsen», Elisabeth Tangen.

– Jeg håper og tror at også det norske publikummet lar seg forføre av forfatternes fortellerglede, de sterke skuespillerprestasjonene og det høyst originale og uforutsigbare i historiene, sier Tangen.

Kontaktpersoner:
Ivar Køhn, +47 414 02 096
Elisabeth Tangen, +47 970 91 342