Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK-scenen: Ny musikksatsing med premiere lørdag 1. oktober

Ti konserter er klare for å møte publikum i NRKTV denne helgen. Her møter vi norske musikere som gir minikonserter fra steder som betyr noe spesielt for dem.

NRK-scenen collage: Odd Nordstoga, Ledfoot, Jonathan Floyd, SKAAR, Isah, Hedvig Mollestad, Bendik Brænne, Daniela Reyes, Små Grå og Ellen Andrea Wang åpner NRK-scenen med ti konserter i NRKTV.

Odd Nordstoga, Ledfoot, Jonathan Floyd, SKAAR, Isah, Hedvig Mollestad, Bendik Brænne, Daniela Reyes, Små Grå og Ellen Andrea Wang åpner NRK-scenen med ti konserter i NRKTV.

Foto: Paal Ritter Schjerven/Fahil Anweri / NRK

I NRK-scenen møter vi etablerte artister og nye stjerneskudd i et format som er levende, unikt og nært. Artistene spiller live på en selvvalgt «scene» og opptrer med 3-4 låter hver.

- NRK-scenen skal ikke bare gi oss alle sterke og gode musikkopplevelser, men også muligheten til å oppdage nye artister og musikkuttrykk. Universet er lekent og åpent og skal vise frem en haug av de flinkeste artistene og musikerne i landet. Variasjonen konseptet tilbyr, gjør at det vil kunne leve lenge og utvikle seg i takt med publikum, sier NRKs musikksjef Mats Borch Bugge.

Portrett av Mats Borch Bugge som er NRKs musikksjef.

Musikksjef i NRK, Mats Borch Bugge.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Konsertene skal også sendes på NRK1, med en minikonsert hver lørdag kveld gjennom hele høsten.

Første artist ut på NRK1 lørdag er SKAAR. De gode barndomsminnene fra feriene ved Oslofjorden er grunnen til at Stords store popstjerne ville invitere til konsert i Alværnbukta.

SKAAR - NRK-scenen

SKAAR holder konsert i Alværnbukta.

Foto: Paal Ritter Schjerven

Disse konsertene kan oppleves i NRKTV fra lørdag 1. oktober

Ved siden av konserten med SKAAR blir disse konsertene tilgjengelige i NRKTV denne lørdagen:

Odd Nordstoga gjør en minikonsert på Kampen Bistro for å hylle Erik som booka ham første gang i Oslo, som nettopp Odd Nordstoga. Et viktig skritt i karrieren. Sendes på NRK1 8. oktober.

Odd Nordstoga
Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Etter skilsmissen hadde ikke faren til Jonathan Floyd råd til en ny leilighet, så fra Jonathan var 11 år gammel, bodde han på farens snekkerverksted. Det var der han fant musikken. Han har med seg Arif på en av låtene. Sendes på NRK1 15. oktober.

Jonathan Floyd og Arif, NRK-scenen

Jonathan Floyd spiller konsert i et snekkerverksted. Han har med seg Arif på en av låtene.

Foto: Paal Ritter Schjerven

Hedvig Mollestad, Ålesunds råeste gitarist, tar med seg sin hardtslående trio til de nye hjemtraktene på Nesodden. De spiller selvsagt ved hennes favorittelement, sjøen! Sendes på NRK1 22. oktober.

Hedvig Mollestad

Hedvig Mollestad ved sjøkanten på Nesodden.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Hytta på Brønnøya har vært et viktig skrivested for Daniela Reyes, og mange av låtene sine har hun spilt inn der. Hun og bandet inviterer til utekonsert. Sendes på NRK1 29. oktober.

Daniela Reyes, NRK-scenen

Daniela Reyes tar oss med til hytta på Brønnøya.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Artisten Isah vokste opp i Stavanger, men nå både bor og jobber han på St Hanshaugen i Oslo. Bli med ham til den vakre parken over Oslo sentrum. Sendes på NRK1 5. november.

NRK-scenen Isah

Isah på St Hanshaugen i Oslo.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Hun er en stjerne i norsk jazz. Bli med Ellen Andrea Wang og bandet til hennes gamle øvingslokale: konfirmantsalen på Vålerenga. Sendes på NRK1 12. november.

Ellen Andrea Wang, NRK-scenen

Ellen Andrea Wang skal holde konsert i sitt gamle øvingslokale på Vålerenga.

Foto: Fahil Anweri / NRK

Som barn var Bendik Brænne ofte med pappa, skuespiller Trond Brænne, på Nationaltheatret. Han har mange gode minner, spesielt fra skuespillerfoajeen. Sendes på NRK1 19. november.

Bendik Brænne, NRK-scenen (skuespillerfoajeen på National)

Bendik Brænne vender tilbake til skuespillerfoajeen på Nationaltheatret.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

Tim Scott McConnell, kjent som Ledfoot skulle spille inn album på gården til Ronni Le Tekrø på Raufoss. Der ble han ble boende i fire år. Nå er han tilbake. Sendes på NRK1 26. november.

Ledfoot

Ledfoot reiste tilbake til gården til Ronni Le Tekrø for sin konsert.

Foto: Paal Ritter Schjerven / NRK

De snakker danser og synger – om hverandre. Små Grå ved Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Mai Elise Solberg inviterer til en konsertopplevelse langt utenom det vanlige. Sendes på NRK1 3. desember.

Små Grå valgte seg en bar på Youngstorget til sin konsert. Fra venstre: Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Mai Elise Solberg

Små Grå valgte seg en bar på Youngstorget til sin konsert. Fra venstre: Benedikte Kruse, Nina Mortvedt og Mai Elise Solberg

Foto: Fahil Anweri / NRK

Ukentlig publisering av nye konserter i 2023

Det blir ukentlig publisering av nye konserter til NRK-scenen også gjennom neste år.

- At vi nå får unik, levende musikk i NRKTV på fast basis gjennom hele året, er moro, sier NRKs musikksjef Mats Borch Bugge. Ekstra gøy er det at NRK-scenen har fått beste sendetid på NRK1 lørdag kveld. Nå er det duket for sterke emosjonelle musikkopplevelser med artister fra hele landet.

Stor sjangerbredde

- Konseptet er sjangeroverskridende, og speiler dermed i stor grad musikkbruken i dag. Vi forholder oss til flere uttrykk og sjangre enn tidligere, og NRK-scenen vil kunne bidra til å åpne øyne og ører for ny lyd og nye helter, sier Borch Bugge.