NRK Klassisk med direktesendt nyhetsmorgen

Nyhetsinteresserte morgenfugler med sans for klassisk musikk får nå i både pose og sekk med «Musikkfrokost med Jakob Arvola»

Jakob Arvola

Jakob Arvola er i gang med ny morgensending på NRK Klassisk.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Denne uka gikk Jakob Arvola på lufta med den nye morgensendingen til NRK Klassisk. Her får lytteren journalistikk og nyheter kombinert med klassisk musikk.

– Mozart og Beethoven vil alltid ha noe aktuelt å si oss. Og lytterne våre vil gjerne våkne til klassisk musikk. Men de savnet å kunne oppdatere seg på siste nytt om morgenen. Det måtte vi gjøre noe med, sier kanalsjef i NRK Klassisk, Ragnhild Veire.

«Musikkfrokost med Jakob Arvola» starter klokka 06.03 og går frem til klokka 09.00.

– Jeg håper lytterne kan finne inspirasjon og godt selskap, og føle seg oppdatert på verden. Den klassiske musikken passer svært godt når man skal forflytte seg, enten fysisk eller bare i hodet noen timer, sier Arvola.

Finnmarkingen Arvola har lang journalistisk erfaring fra Radio Norge og NRK. Han har også gitt ut to novellesamlinger.

– Han har bodd overalt, han vet hvordan Norge ser ut om morgenen. Som nyhetsanker er han helt unikt god på å gi deg det du trenger av vær, trafikk og nyheter. Og kanskje fordi han er forfatter, kan han fortelle om vinden i Lofoten på en måte som får det til å ruske i håret, og få det franske valget til å ose av croissanter, sier Veire med et smil. - Det kler den klassiske musikken, sier kanalsjef Veire.

For ytterligere informasjon: Kanalsjef for NRK Klassisk, Ragnhild Veire, telf 908 27 674