Informasjon fra NRK

NRK inntar sykkelsetet i sommer

Det blir ny sakte tur-TV fra NRK i sommer. Denne gangen på to hjul. Sykkelturen starter i Varangerbotn i Troms og Finnmark i juli og avsluttes ved Lindesnes fyr i Agder i august.

En av syklene som skal brukes i produksjonen av minutt for minutt-sendingene.

KLAR FOR LANDEVEIEN. Både programledere og fotografer vil bruke sykkel som fremkomstmiddel. Her testes en av syklene som er spesiallaget til prosjektet av Runar Gimre og Morten Hugo Hansen. Hvem som blir årets programledere, er ikke klart ennå.

Foto: NRK

NRKs sommerprosjekter har tidligere dekket store deler av landet på skinner, til vanns og til fots. I år er det landeveien som står for tur.

– Skal du oppleve Norge fra veien – sakte – finnes ingen bedre utsiktsplass enn sykkelsetet. Vi gleder oss til å tråkke oss gjennom landet, sier Ingrid Langeland Olderbakk, prosjektleder for årets sommersatsning i NRK.

Som tidligere år blir det sakte-TV på dagtid og sending med gjester, artister og publikum fra målet for dagens etappe på kveldstid.

Dekningstest i Hjørundfjorden på Sunnmøre. 
Sommersatsningen 2020

DEKNINGSTEST. Både veier og dekning er allerede testet. Her ved Hjørundfjorden på Sunnmøre.

Foto: NRK

Vakre sykkelstrekninger

I løpet av fem uker skal det sykles med både sykler, el-sykler og transportsykler gjennom fem områder i Norge.

Planlagt rute: 

  • Uke 28: Varangerbotn – Hamningberg, Troms og Finnmark
  • Uke 29: Brønnøysund – Nesna, Helgelandskysten, Nordland
  • Uke 30: Bremsnes – Urke, Atlanterhavsvegen, Møre og Romsdal
  • Uke 31: Dombås – Aulestad, Innlandet
  • Uke 32: Tvedestrand – Lindesnes, kystveien, Agder

Planen er å sykle onsdag til og med søndag. Mandag og tirsdag går til hvile og transport til neste område. Den første uken vil vi på grunn av fotball-EM sykle torsdag, fredag og lørdag.

– Fremfor å spurte oss gjennom Norge på langs, har vi valgt oss ut fem områder fra nord til sør. Planen er rolige og behagelige dagsetapper på rundt fem mil hver dag, og vi kommer til å velge de mindre veiene og landeveiene. Målet er å vise frem vakre sykkelstrekninger minutt for minutt, fremme hverdagssykling med kurv på styret, sykkelturisme og grønn ferie, sier Langeland Olderbakk.

Thomas Hellum og prosjektleder Ingrid L. Olderbakk tester bysyklene i Bodø. Sommersatsning 2020.

HVERDAGSSYKLING. Prosjektlederne for årets sommersatsning, Thomas Hellum og Ingrid Langeland Olderbakk, tester bysyklene i Bodø.

Foto: NRK

En spesiallaget transportsykkel blir navet i produksjonen, som vil bestå av et team på cirka 20 personer. Alle – både programledere og fotografer – vil bruke sykkel som fremkomstmiddel.

Hvem som blir årets programledere, er ikke klart ennå.

Les mer om Sykkelsommer: