Informasjon fra NRK

NRK gir deg TV-arkivet

Nå kan du fråtse i nesten 30 000 TV-programmer fra NRK-arkivet. Alle programmer som NRK har rettigheter til, er gjort tilgjengelig i NRK TV på nett.

Reparatørene. Pompel og Pilt NRK GIR DEG TV-ARKIVET

I NRK TV kan du blant annet få et gjensyn med de to reparatørene Pompel og Pilt. (Pompel, Gorgon vaktmester og Pilt.)

Foto: Jan Nordby / NRK

Totalt er det om lag 90 000 programmer i NRK TV. De siste par årene har NRK jobbet intenst med å digitalisere det historiske TV-arkivet fra de første sendingene på begynnelsen av 60-tallet og fram til 1997.

Dette utgjør nesten 30 000 programmer som nå er lagt inn i NRK TV som en egen kategori; NRK-Arkivet.

Her får du presentert høydepunkter som Lille lørdag, Fleksnes, Team Antonsen, Brødrene Dal, Lørdagskveld med Erik Bye og dramaserien Vestavind.

Publikum kan selvfølgelig selv søke på akkurat de programtitlene de ønsker et gjensyn med.

Se: TV-programmer tilbake til 1960 på arkivpublisering.nrk.no eller tv.nrk.no/programmer/NRK-arkivet


Åpen skattekiste

NRKs mediedirektør Øyvind Lund er glad for at publikum nå har fått muligheten til å oppdage og gjenoppleve det historiske materialet.

- NRK skal ta vare på, løfte fram og fortelle vår felles historie. Med dette har vi gjort NRKs TV-arkiv til en åpen skattkiste for de som ønsker gjensyn med gamle favoritter fra fjernsynets barndom på 60-tallet og framover. Arkivinnholdet er også en fantastisk kilde for alle som er nysgjerrig på samfunnsutviklingen i Norge etter andre verdenskrig, sier Lund.

Filmavisene fra 1941

I tillegg til NRKs egenproduserte programmer har NRK-Arkivet også samlet alle Filmavisene fra 1941. Dette er gjort mulig gjennom en avtale med Filmparken, som eier Filmavisene.

Noen av filmene fra okkupasjonsårene har ikke blitt vist eller vært tilgjengelig for publikum siden den gang. Totalt blir 1000 Filmaviser presentert i kronologisk rekkefølge i NRK-Arkivet.

NRK har også en egen mimretjeneste hvor man kan taste inn sitt eget fødselsår og få presentert tidstypiske TV-øyeblikk fra akkurat dette året.

Se nrk.no/mimre.

Styrker norsk TV-drama

I mars 2017 inngikk NRK avtale med Dramatikerforbundet som gir NRK tidsubegrenset rett til å publisere nye dramaproduksjoner.

Denne avtalen gir NRK tidsubegrenset rett til å publisere nye produksjoner i sin mediespiller - tv.nrk.no.

Les mer: Avtale mellom Dramatikerforbundet og NRK

Team Antonsen

Team Antonsen finner stadig mange seere via NRKs mediespiller.

Foto: Ole Kaland / NRK