Hopp til innhold

NRK etablerer produktutviklingsteam i Bodø

NRKs teknologidivisjon etablerer seg i Bodø – Et konkurransefortrinn å være i hele landet, sier kringkastingssjefen.

Bodø sentrum.

NRK er sentralt plassert i Bodø sentrum.

Foto: Benjamin Fredriksen, Ola Helness/NRK

I første omgang skal det ansettes 15 nye medarbeidere. De ansatte i Bodø vil samlokaliseres med NRK Nordland, og vil høre til i Teknologi-, produkt- og produksjonsdivisjonen i NRK.

Medarbeiderne i Bodø blir en del av produkt- og teknologiutviklingsmiljøet som ellers holder til i Oslo. Miljøet designer og utvikler, forvalter og drifter publikumsprodukter som NRK TV, NRK Radio, NRK Super, YR og NRK.no.

Teknologidirektør Heidrun Reisæter forteller at NRK har behov for enda mer kraft i produktutviklingsarbeidet. NRK har de siste årene redusert antallet ansatte noe, men samtidig har det vært svært viktig å styrke kompetansen knyttet til digital produktutvikling, som for eksempel til utvikling av strømmetjenester.

– Vi ønsker å tiltrekke oss ettertraktede og dyktige utviklere og designere fra hele landet. Da er det bra å bevege seg ut av Oslo også, og vi ser dette som en god mulighet for å kunne finne kolleger fra andre produkt- og teknologiutviklingsmiljøer enn vi har rekruttert fra tidligere, sier Reisæter.

Thor Gjermund Eriksen, Heidrun Reisæter og Marius Lillelien.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, teknologidirektør Heidrun Reisæter og distriktsdirektør Marius Lillelien er glade for å fortelle om planene i Bodø.

Foto: Anders Leine, Ole Kaland/NRK

Allerede nå starter jakten på utviklere og en leder for etableringen av teamet i Bodø.

– Vi håper å rekruttere flinke folk som allerede bor i Bodø, bodøværinger som vil flytte hjem igjen og andre som søker spennende oppgaver og nye utfordringer ved å flytte på seg, sier teknologidirektøren.

Styrker tilstedeværelsen i hele landet

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen minner om at NRK både er og skal være til stede i hele Norge.

– NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet. Fysisk nærhet til folk er et konkurransefortrinn som vi ønsker å utnytte enda bedre, sier Eriksen.

Distriktsdirektøren i NRK er glad for valget av Bodø:

– Bodø er en by i sterk vekst og utvikling og NRK Nordland er et av de mest nyskapende redaksjonelle miljøene i hele NRK når det gjelder å teste ny teknologi for å nå enda bedre ut til folk. Så selv om det nye utviklermiljøet ikke skal jobbe direkte opp mot det innholdet NRK Nordland lager i det daglige er vi sikre på dette blir en veldig god match, sier Marius Lillelien.

Se presentasjon direkte kl. 12.30